Kezdőoldal » Emberek » Egyéb kérdések » Egy 30 éves fiataltól, hogy...

Egy 30 éves fiataltól, hogy lehet elvárni, hogy már legyen lakása meg autója?

Figyelt kérdés

aug. 26. 20:01
1 2 3
 11/24 anonim ***** válasza:
27%

Csak normális ember előbb egzisztenciát akar és utána ismerkedni, nem azért keresni egy párt, hogy együtt vegyenek fel hitelt.

Az ilyen kapcsolatok vége úgy is válás lesz, mert abnormális azért keresni valakit, hogy anyagilag könnyebben megélj.

Ezért sem fizetik meg a munkát, az ilyen ostoba emberek miatt, akik a pénzért összekötik az életüket egy másik nyomorulttal.

aug. 26. 21:33
 12/24 anonim ***** válasza:
51%
Nem ebben a hanyatló országban...hacsak nem örökölsz vagy van tehetős illető a családban, aki kifizeti a milliókat.
aug. 26. 23:16
 13/24 anonim ***** válasza:
74%
Én 28 évesen tudtam megvenni a saját házamat, de már előtte is sokan baßtattak emiatt, hogy a szüleimmel laktam. Az egyik ilyen "ba§zogató" egy olyan ember, aki 18 évesen teherbe ejtette a barátnőjét, majd hitelre kocsit és házat vett, majd 2-3 év házasság után elvált és most a gyerektartást fizeti. Lehetne vitatkozni, hogy én vagyok-e gázabb vagy pedig ő, de a tényállás azt mutatja, hogy nekem van egy hitelmentes házam, neki meg alsóhangon 40 milliós adóssága és egy gyereke, aki után tizen x évig fizethet. Ez van akkor, ha az ember a YOLO, carpe diem és az "Én megérdemlem!"-elvek szerint éli az életét.
aug. 26. 23:38
 14/24 anonim ***** válasza:

Senki nem várja el, - saját elhatározásból tekintenek "normaként" idétlen, valóságtól elrugaszkodott, menőnek vélt teljesítmény kényszeres agyrémekre!

Sok fiatal véli magától értetődőnek, hogy természetes törekvés az ablakkerettel kezdődően megépíteni egy házat.

aug. 27. 07:47
 15/24 anonim ***** válasza:
56%
Ki várja el?
aug. 27. 09:23
 16/24 anonim ***** válasza:
55%

2~

Az a baj, hogy ez sajnos ideás általánosítás. Értem én, hogy valóban így lenne a legjobb vagy a normális... Én is így gondolnám. Csak ez sajnos a mai 30+ évesek egy részének nem így történt, mert a legrosszabb időszakba születtek. Az pedig teljesen vegyes, hogy ki mit tudott alakítani.

aug. 27. 10:19
 17/24 anonim ***** válasza:
34%

16+

Bár ahogyan az osztálytársaimat látom magammal együtt, egy ember kivételével senki nem jutott semmire. Egyetlen pasi van kint Németországban, mert neki volt egy megvalósított álomszakmája és azzal sikerült. Egyedül ő gazdag valamennyire. Kész, ennyi.

aug. 27. 10:21
 18/24 anonim ***** válasza:
62%

"Ennyi idő alatt már össze lehet kaparni egy önerőt."

Hát, ha anyáméknál laknék* és ők fizetnének mindent, akkor lehet hogy össze tudtam volna már kaparni. (*: amúgy nem, mert ott kb feleannyit keresnék mint most, szóval ugyanott lennék)

De egy évben többet emelkedik a várt önerő, mint amennyit félre tudok tenni, és nem hinném hogy ezzel egyedül lennék a korosztályomban. Nem mindenkit tudnak a szülei eltartani 30 éves korig, autót venni a feneke alá, fizetni magánorvostól kezdve minden kicsit is komolyabb kiadást, amíg össze nem jön az önerő.

aug. 27. 10:40
 19/24 anonim ***** válasza:

#7 Nyilván, ha nem tudod/akard kihasználni és csak áll, akkor viszi a pénzt. Ha kihasználod akkor is viszi a pénzt, cserébe sokkal gyorsabban sokkal több helyre el tud jutni az ember.

Ettől még nem lesz luxus, nem tesz "puhánnyá". Mint ahogy a külföldi nyaralás sem luxus, mégis sokaknak nyílik a bicska a zsebében ha megemlíted.

Nyilván, mérlegelni kell, kinek mi a fontos és mi fér a büdzsébe, ettől még nem luxus :)

aug. 27. 11:57
 20/24 anonim ***** válasza:
26%

#18 Mondtam, nyugodtan pontozzatok le, én 30 éves koromra összeszedtem ezeket. Nyilván nem kacsalábon forgó várat, de van lakásom, autóm.

Ja és nem anyámékkal laktam, hanem szobákat béreltem, rengeteget tanultam és dolgoztam ajvékolás helyett. Visszafizettem a diákhitelemet, fizetem a pár évenkénti szemüveg cserét, fogaimat rendbe rakattam, jogosítványt szereztem, mindezt önerőből. Szóval lehet így is, tudom kifogás mindenre van :)

aug. 27. 12:00
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!