A tervek a jövőt illetően.
A 20 éves ha még tanul utána el is költözhet akár külföldre is, az sem biztos, hogy tudja, hogy mit akar dolgozni, gyereket akar e vagy sem, házat vagy lakást...
De van olyan 20 éves aki tudja.
És van olyan 30 éves is aki nem tudja.
De erre megvan az esély egy 25 meg egy 35 éves közt is.
10 év korkülönbséggel nincs baj ebben a korosztályban.,
Én azt mondom , hogy meg kell ismerni a másikat minél több időt együtt tölteni, hogy kiderüljön mi fog működni és mi nem.
Egy 30 és egy 40 éves kapcsolata is véget érhet 1 hónap után mert nem passzolnak...
Személyfüggő. Én húsz évesen még sok mindenben gyerekes voltam, gyerekesen vitatkoztam, gyerekesen érvényesítettem az érdekeiket.
A jövőmhöz nihilistábban álltam hozzá, nem nagyon érdekelt semmi.
30 fölött sokkal több tervem lett, és sokkal több mindent kezdtem el komolyan venni. Több végzettséget is szereztem 30 éves korom után (szóval az elmúlt 7 évben).
20 évesen még baromi naiv voltam, harminc fölött ez elmúlt, úgy intézem a dolgaimat, hogy ha hirtelen senkire nem számíthatnék, akkor se kerüljek rossz helyzetbe.
A humoros viszont nem változott, ugyanolyan fárasztó, abszurd, néha közönséges dolgokon tudok röhögni, mint régen, csak már a gyerekeim is fogják a fejüket tőle.
A 20 éves még a tipikus fiatal felnőtt, aki felfogta hogy van felelőssége, valamit kéne kezdeni az életével, de még nincs kikristályosodva hogy mit akar igazán, csak ambíciózus módon tesz és alkot, rugalmasan gondolva a jövőjére.
30 körül azért ennek a bizonytalanságnak a helyét átveszik a fix tervek és célok. Addigra már végzett az ember a sulival, el tudta dönteni hogy milyen területen akar dolgozni, vàgyik-e gyerekre, kapcsolatra, házasságra, kisállatra, saját lakásra, külföldi/itthoni létre vagy sem, és már ennek megfelelően építi az életét.
Nyugi én 38 évesen sem tudom.
Illetve arra rájöttem, hogy nincs olyan munka a földön amit huzamosabb ideig szívesen csinálnák. Legszívesebben egész hátralevő életemben utaznék.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!