Mi a különbség a Going Galt, a Lay Down Flat, a Hikikomori, a Növényevő és a MGTOW "mozgalmak" között?
Szerintem jól tudod Te, hiszen a legtöbb itthon nem ismert.
Én is csak az MGTOW-ot ismertem meg a Hikikomorit. A növényevő a vegán lenne?
Amúgý ezek mind válaszok a mai fiatalok részéről... a társadalmi elvárások harapófogóvá váltak, a család már nem érték, és így minden érték emiatt válságba került.
A fiataloknak (és a nőknek) a klasszikushoz képest új lehetőségek közepette gyakran nem tudnak kiiagazodni, nem tudnak megbirkózni a felelősséggel. A férfiak meg úgy érzik, hogy elvettek tőlük jogokat.
Lényegében könnyű lenne az egészért a femminizmust okolni, de valójában ami most van az NEM feminizmus. A nőknek kötelező lett melózni, de mégis kevesebbet keresnek ugyanazon munkakörben ergo nincs egyenlőség, ellenben a családi élet feltúrva, a család értéke lecsúszott. Nincs senki aki otthon van, a gyerekekre és a háztartásra jut rendesen ideje full-time, a férfiak pedig nem igazi családfenntartók a másik kereset miatt, ami egyrészt elveszi a presztízst... másrészt mégis csak rájuk szorul a család leginkább.
Ehhez jön még az hogy a 8 óra munka valójában kötelező extra ebédszünettel, fel alá utazgatással és reggeli készülődéssel inkább 10-11, nem lehet kutyát se tartani, gyerekhez is kella szitter, a házasság se cél már mert default lett a válás... minden érték válsagba került, a társadalom kifacsarja az embereket. Ezért lázadnak sokan, és népszerűek ezek az ideológiák.
". A nőknek kötelező lett melózni, de mégis kevesebbet keresnek ugyanazon munkakörben"
Ez nagyrészt vagy kb. teljesen (országtól függően) a nők munkahellyel kapcsolaots döntései miatt van, de amúgy kb. teljesen egyetértek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!