Kezdőoldal » Emberek » Egyéb kérdések » Ciki az utcáról felvenni,kukáb...

Ciki az utcáról felvenni,kukából kivenni az üvegeket és beváltani?

Figyelt kérdés
Amolyan fizetés kiegészítés.

aug. 23. 09:34
1 2 3
 11/26 anonim ***** válasza:
85%
Az útról felvenni sztem nem ciki, de a kukába belenyúlni könyékig, turkál,ni benne már az, amennyiben nem vagy látványosan csöves.
aug. 23. 13:47
 12/26 anonim ***** válasza:
9%

Az internet nagyrésze ezeken az embereken röhög meg szánakozik. Döntsd el te, hogy NEKED ciki vagy nem. Számold ki az órabéredet, amit rendes munkával tudsz keresni vagy ha tanulsz, akkor azzal mennyit fogsz, ha azzal foglalkozol meg azt, hogy baleset és fertőzésveszélyes tevékenységet végzel önként, amit olyanok végeznek főállásban (kukások) akik 8 általánost vagy annyit se végeztek el.

Arról nem beszélve, ami neked (vélhetően fiatal, középosztálybeli családból származó mai srác) csak egy buli meg egy kis sörpénz, az másoknak, akik az utcán élnek vagy ténylegesen szegények, nyomorognak, nekik a megélhetésük. Ha úgy vesszük, nekik azért kell túrni a koszos pelenkák meg a kutyaszar között, mert te összegyűjtöd azt, amit az a kevés tudatos ember hagyott parkokban, kuka mellett, földön, padon, itt-ott.

Flexelsz a 650 Ft-oddal, ami megérkezik a félmilliós iPhoneodra majd anyád hozzádvág még egy huszast hétvégére, hogy költsd el a Parkban, ő meg már értelemszerűen nem tudja felvenni és így kénytelen a kommunálisban könyékig túrni.

Persze ez is ugyanolyan evolúciós játék, mint az egész gazdaság. Az erősebb, gyorsabb, ügyesebb, rátermettebb fogja a nagyját kigyűjteni. A pocakos cigány a Szigeten is ül a széken, amíg a pulyák gyűjtögetik, dobálják ki a konténerből és pár óránként 6-8 zsákkal telerakják a gépet és még az is azoknak adja/hagyja ott idegből, aki csak 3 flakont váltott volna vissza és megunja 30 perc után a várakozást.

Szóval mondhatjuk úgy is, hogy míg más országokban többkulcsos adó meg szociális háló van, addig itt a "luxuscikkek" (amik nem az életfeltételhez szükséges alapvető termékek, sem a kóla, sem az energiaital, sem a sör vagy a bor, de víz is folyik a csapon is) +50 Ft betétdíja csorog le a társadalom legkiszolgáltatottabb rétegeihez, amit most már a többségi társadalom által is jobban látható módon a gyakran agresszív hiénák gyűjtenek be, akiknek ez életforma, nem rászorultság.

aug. 23. 15:17
 13/26 A kérdező kommentje:
Nem flexelek... Takarító nő vagyok...Nincs drága iphoneom stb... Előítélet van látom...
aug. 24. 04:46
 14/26 anonim ***** válasza:
0%
Nem ítélkezésés, de ép elméjű ember aki dolgozik, nem fog kukázni
aug. 24. 11:01
 15/26 Dongaben ***** válasza:
82%
Nemrég láttam egy videót, "A pénz az utcán hever", vagy valami hasonló volt a címe. Az pont erről szólt. Nem ciki, ha valaki rá van szorulva. A munkahelyemen is dolgozik egy takarító hölgy 4 órában. Hát, nem keresi hülyére magát... Ő mondta, hogy bizony kiszedi a kukákból a dobozokat egy külön zsákba, és visszaváltja.
aug. 25. 15:02
 16/26 anonim ***** válasza:
68%
Én is kipróbáltam, elmentem egyszer egy helyre, kiszedegettem a kukákból,jó móka volt.Senki sem látott, elsüllyednék szégyenembe ha meglátnák hogy a kukába nyúlok
aug. 25. 17:20
 17/26 anonim ***** válasza:
80%

Ha neked szükséged van rá, akkor nyugodtan csináld.

Nem ez határozza meg a személyedet.

aug. 27. 12:17
 18/26 anonim ***** válasza:
76%

Te hatalmas tévedésben vagy!

Nagyon sokan munka mellett is szedik össze és csöppet sem szorulnak rá, teljesen más motiválja őket.

Én Budán élek zöldövezetben itt esténként elhiheted nem(csak) az ide tévedt hajléktalan szedi össze.

aug. 28. 17:28
 19/26 anonim ***** válasza:
14 mi motivalja oket?
aug. 31. 15:40
 20/26 anonim ***** válasza:
0%

utcáról felvenni,kukából kivenni az üvegeket nekem az lenne.

Természetesen inkább ez mint az éhezés, de ha van munkád akkor csak telik rá.

aug. 31. 15:50
1 2 3

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!