Ha egy anyától elveszik a gyerekeit, veszélyben van az édesapa élete?
Te a rébuszos kérdező vagy?
Most kivételesen, azt hiszem, meg tudom fejteni a kérdést.
Tehát a pár válik, a gyerekelhelyezésről bíróság döntött és az apának ítélték a gyerekeket (vagy más okok miatt felülvizsgálták az eddigi gyerekelhelyezést és most ítélték az apának a gyerekeket). És attól tartasz, hogy az anya emiatt meggyilkolná az apát.
Jól értelmeztem a kérdést?
Nos, a vak gyűlölet sok mindenre képes. A bulvársajtóból tudjuk, hogy anya is, apa is ölte már meg a saját gyerekeit is, tehát a volt párjukat még többen képesek lennének megölni.
Te ismered ezt a nőt (ha ismered), mi nem. Egy átlag nő ilyet nem tenne, de ha elvették tőle a gyerekeit, akkor komoly zűrök lehetnek az életében, pl. drogozik, és a drog vadállatot csinál az emberből. Szóval lehetséges. A férfinak ésszerű óvatossággal kell élnie, kb. mintha egy putrisabb borsodi településen lakna.
A nőnek megmaradt a láthatási joga? Ha nem, akkor érdemes mérlegelni, hogy elköltözzön olyan helyre, ahol a felesége nem talál rá.
#7 vagyok, tehát jól gondoltam.
Nos, alapesetben az ember észre veszi, ha mögött jön valaki. Ha olyan közel van, hogy hozzá is érhet már, akkor pláne. Nagyon találó volt a borsodi putrisokra való utalásom: alapesetben az ember ügyel arra, hogy ilyen emberek hátulról nem tudják megtámadni. Tehát mindenképpen észlelném, hogy mögöttem jön valaki és hátra néznék. Ha látnám, hogy a volt feleségem, akkor értelemszerűen meg is állnék vele szemben: vagy menjen el mellettem és kerüljön elém, vagy szemtől szemben támadjon meg. Akkor pedig esélytelen. Legalábbis, ha egy átlag férfiről és egy átlag nőről beszélünk, ui. akkor a férfinak olyan fizikai erőfölénye van, hogy a nő kezét simán kicsavarja. Puszta kézzel embert ölni egyébként is inkább csak egy kommandós tud. Én még arra tippeltem, hogy késsel támadná meg a nő a férfit. De ha puszta kézzel támad a nő és a férfi minimális figyelemmel van, akkor egy átlagosan erős férfi egy átlagos nővel szemben nincs veszélyben.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!