Édesapámról pár napja derült ki, hogy áttétes daganatos beteg. Jelenleg még van étvágya, kommunikál, viszont terhelésre fullad.Szeretnék vele amennyi időt csak lehet együtt tölteni, elfogadható megoldás, ha elmennék táppénzre, hogy vele tudjak lenni?
Táppénzre nem hiszem, hogy mehetsz. (Ha mégis, majd jönnek és kijavítanak)
Viszont fizetés nélküli szabadságot kivehetsz, max. 2 évre. HA otthon van, és nem kórházban.
Sajnos itt már nincsenek évek... talán hónapok sem...
Egyébként 10 éve voltam utóljára táppénzen, 26 éve dolgozom.
A gerincemmel van éppen elég gond, azzal egy pár hétre egészen biztosan kiírna a háziorvosom.
Jahh, hogy a saját egészséged (testi-lelki) mennél táppénzre, így értem.
Beszélj a háziorvossal. Bízzunk benne, hogy megértő lesz..
Oké, és most kiíratod magad pár hétre, aztán majd amikor sajnos tényleg szüksége lesz rád, akkor meg nem tudod...
Ne maradj most otthon, mert igen, jó lenne vele időt tölteni, de pont nem arra van szüksége, hogy éreztesd vele, mindjárt vége. MEg neked se arra, hogy csak ez töltse ki az életed.
Táppénzre éppen elmehetsz valamilyen indokkal, pl.a gerinceddel vagy más panasszal.
De nem hiszen, hogy sok értelme van. 1-2 hét pihenés persze jót tesz, de nem tudsz végig vele lenni.
Nem tudom milyen állapotban van apukád, de ha csak pár napja derült ki akkor biztosan több van mint hónapok, mert a kezelések nagyon sokat tudnak javítani, évekkel elodázhatják.
Mondjuk ha már eleve úgy derült ki hogy áttétei vannak az furcsa. Korábban nem volt semmi tünetete?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!