Kezdőoldal » Emberek » Egyéb kérdések » Miért nincs olyan hogy teljes...

Miért nincs olyan hogy teljes egyenlőség?

Figyelt kérdés

sokáig a férfiak voltak a jobb pozicíókban, de most meg a nők felé ment hogy egyenlőek legyenek a viszonyok viszont munkában nem sikerült még mindíg elérni ezt, más helyeken pedig túlzásba estek és a férfiak kerültek hátrányba

Miért nem lehet valahogy úgy kivitelezni ezt az egészet mind munka és mind más területen hogy egyenlően kezeljenek mindenkit nőt,férfit,feketét,fehéret,időset,fiatalt,

Mire jó ez hogy mindíg csak a különbséget keressük a kiközösítésre

2024. aug. 15. 18:54
1 2
 11/17 A kérdező kommentje:

Ezt mindenkinek aki azt mondja hogy szerintem diszkriminálják a férfiakat:

Ezt semmilyen munka formára nem értettem mert ott sajnos a nőket diszkriminálják de vannak más helyek ahol például a férfiakat nézik le, például jártam már úgy több helyen is az élet során hogy az iskolában a lányoknak elég volt sokkal kevesebb tudás is hogy megkapják a jobb jegyet vagy simán pihenhettek órákon annélkül hogy rájuk szóljanak de úgyan úgy jelen volt az is mikor az eggyik kerekesszékes osztálytársamat azért kezdte el kiközösíteni mindenki mert voltak nála jobb tanulók de mégis mindíg ő lett előnyben részesítve vagy kiemelve csak azért mert hátrányosabb helyzetű, de az viszont pont az ő számára lesz hátrány a közösségben vagy akár abban is hogy majd a későbbiekben ha valaki nem viselkedik vele különbözően vagy nem ad neki előnyöket, akkor neki lesz csak nehezebb vissza rázódni az eredeti világba ahol nem kap kiváltságokat a hátránya miatt

2024. aug. 15. 20:42
 12/17 anonim ***** válasza:
100%

Mert a természetben alapvetően egyensúly van, nem pedig egyenlőség. Az modern ember meg, mint egyre szűklátókörűbb, önhitt, gőgös főemlős, egyre kevésbé vesz erről tudomást.

Szabályok vannak, ha úgy tetszik, természeti törvények. Formálni, alakítani lehet őket, ahogy folyókat is terelni, hogy hasznosuljon a vize öntözésre és a falut se öntse el.

De ezek nem úgy működnek, hogy hisztis kisgyerek módjára az asztalra csapsz, hogy neked márpedig egyenlőség legyen, mert irgumburgum, mert attól még nem lesz az.

Minél több gyereket nevelnek a szülők hópiheként és kapja meg az ilyen kirohanásaira a csokit meg az anyámkínját és már egy ideje fizikailag sem lehet fenyíteni, újabban már a lelki terrort is bevették a képbe, szegényt nehogy trauma érje a szobafogságtól vagy a sarokba állítástól, annál inkább lesznek ezek felnőttként autisztikus vonásokkal rendelkező, társadalmi (mesterséges) szabályokat szögletesen értelmező droidok.

Ha te pl. egy főnöki pozícióba kerülsz, hozhatsz szabályokat saját hatáskörödben, de egyrészt ez felelősség, értsd: vannak következményei, amikkel neked kell elszámolni, mint mikor elindítasz egy dominó lavinát. Másrészt vagy betartják, vagy nem. Te vagy szankcionálsz, vagy nem. Aminek szintén vannak következmény-láncolatai, aztán lesz belőle valami, vagy sem.

Egy idő után arra is rájössz, hogy minek küzdjél olyanokért, akik önmagukért is képtelenek. Ha viszont a szoknyád mögött felbátorodnak, egy darabig még büszkeséggel is tölthet el, de mikor ennek is te viseled a következményeit (ha hasbalőnek, pl. mint Ficót vagy valami kevésbé drasztikus, de a balhét te viszed el), szintén elgondolkodsz és ugyanolyan ellenérzéseid lesznek, mint az elefántnak, mikor odaveti büszkén a kisegér, hogy "Hallod, Dumbó, hogy dübörgünk?"

2024. aug. 16. 00:14
 13/17 anonim ***** válasza:
72%

Nősoviniszták igyekeznek mindenhol diszkriminálni a férfiakat, a feminácik, feministák.

Legyen csak nőkkel foglalkozó, női oktatókkal autósiskola, nőknek mesteremberek nőkkel, hát én ilyeneket olvasgattam.

Pl tegnap is mentem egy kórházba, ahol egy ilyen ápolói nő csoport valahogy kiszúrt magának, és ami utálat ki tudott ülni a fejükre, na az meglett.

De bírom, amikor itt is a legnagyobb feminácik csinálják a hülyét, és :b.sszál már ide statisztikát, amivel a férfiakat diszkriminálnák....

meg a jó feminista anyádat azt....

2024. aug. 16. 05:16
 14/17 A kérdező kommentje:
Ebben a kommentben szeretnénk minden nőtől bocsánatot kérni mert balfasz voltam hogy ilyen hülyén és gyerekesen tettem fel a kérdésemet a múltam befolyásolása miatt de át kellett volna gondolnom hogy ne a múltmat vegyem alapul hanem a jelenre és a statisztikára alapozzam meg a kérdésem erre sajnos nem fordítottam időt ezért most mondom hogy teljes mértékben sajnálom a aminek a női oldalon a munkában ki vannak téve vagy akár máshol az élet területein is hiába soha nem fogom átérezni és megtudni azokat a fájdalmakat problémákat amivel a mindennapokban szembesülnek vagy a megoldatlan elnyomásnak való kitevést, mivel ezt nem tudom megtapasztalni a saját magamon, de most már tudom hogy mi a helyzet valójában és próbálom átérezni
nov. 3. 22:25
 15/17 A kérdező kommentje:
Sajnálom hogy még a kommentem sem néztem át elégszer, ezért hibát vétettem még a gépelésemben is, tényleg szánalmas vagyok
nov. 3. 22:27
 16/17 anonim ***** válasza:

"tegnap is mentem egy kórházba, ahol egy ilyen ápolói nő csoport valahogy kiszúrt magának, és ami utálat ki tudott ülni a fejükre"

érzékeny kis lény vagy :)

az nem rendszer szintű megkülönböztetés hogy valaki nem mosolyogva néz rád.

a feminizmus kérdését a férfiak kizárólag érzelmek alapján képesek megközelíteni; ha valami nem esik jól nekik, az elnyomás, ha valamivel nem értenek egyet, az igazságtalanság, ha pedig valaki (PLÁNE EGY NŐ) nem bánik tisztelettel velük, az támadás.

olvasni sosem olvastok, semmivel sem vagytok tisztában, a tényeket félresöpritek, vagy abszolút félremagyarázzátok.

olyan szintű érzelmi reakció az egész, amit nem is az agyatokkal, hanem az idegrendszeretek védekező mechanizmusával gondoltok ki.

Bár ez így van minden más elnyomó-elnyomott kontextusban is, nem csak a férfiak és a nők között.

A hetero azt érzi hogy a melegek "megtámadják" és "provokálják", a magyar azt hiszi, hogy az etnikai kisebbségeknek többletjogai vannak, és persze a férfi azt hiszi hogy ő a szexizmus áldozata.

Őszintén nem tudom hogy miért van ez... Elnyomónak lenni együtt jár az önkritika abszolút hiányával, ÉS a paranoiával ÉS az áldozat komplexussal..?

nov. 3. 23:51
 17/17 anonim ***** válasza:
62%

"soha nem fogom átérezni és megtudni azokat a fájdalmakat problémákat amivel a mindennapokban szembesülnek vagy a megoldatlan elnyomásnak való kitevést, mivel ezt nem tudom megtapasztalni a saját magamon, de most már tudom hogy mi a helyzet valójában és próbálom átérezni"

Ahogy a nő sem azt, hogy milyen, mikor "fess fiatalemberként" sem tudsz úgy élni, mint Schumacher Vanda, mert míg Sugar Daddyvel tele a padlás, addig a Sugar Mommy ritka, mint a fehér elefánt vagy az unikornis. Ráadásul a társadalmi megvetése is többszöröse, amivel MINDKÉT fél szembenéz ilyenkor.

Vagy mikor átlagos férfiként meg már kb. esélyed sincs a munka világán kívül, míg átlagos nőként, de akár még extrém dolgokkal is (extrém túlsúly, törpenövés, hatalmas lábméret és 190-es magasság stb.) simán összegründolsz pár év alatt egy lakásra és utána bármikor letagadhatod a múltadat, még a hatányos EU-s törvények is segítenek benne, hogy akár keresési találatokból is töröltetsz. Pár év és új hajszínnel és stílussal diplomás üzletasszony lettél, a múltad csontvázai pedig mélyen eltemetve.

Vagy mikor nem hajlasz semmi anyagilag előnyös szexualitás felé, csak éppen "csóró egyetemista lányként" elfogadsz minden randimeghívást meg valahogy mindig úgy trafálsz rá a sok Match közül azokra a srácokra, mintha TippMixelnél, hogy aznap ki fog téged erre-arra, amarra meghívni.

Vagy ha még ezt is übereled és "modern, korrekt" nőként fizeted a MAGADÉT és már kb. glóriát emel neked a társadalom. Főleg, ha még szerény is vagy és pl. mondod, hogy neked egyetemre/lakásra kell és nem tudsz nyaralni menni az éppen aktuális csávóval. Pedig akár ki is használhatnád ám nő létedre.

Nem beléd rúg a társadalom, hogy férfi létedre miért vagy csóró, miért nem értél el többet, meg amúgy is ALAP, hogy a magadét te fizeted... (kivéve ha pl. feka vagy, akkor a csaj hív meg gyrosra meg ő fizeti a taxit, hogy hazavigyen magához, ahol megdughatod őt)

Szóval vannak nemből és a biológiai nemet övező társadalmi szokásokból eredő dolgok, amik ellenkezőjét EGYIK NEM sem fogja megtapasztalni.

A negatívat sem. Pl. hogy mennyivel rosszabb nőként egyedül egy sötét utcán végigmenni vagy milyen, mikor kéretlenek állandóan jelölgetnek, vagy hogy körülményesebb szabadban pisilni.

nov. 4. 11:22
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!