Lesz valaha teljes egyenlőség a nemek között? És miért igen/nem?
Te valami feminista élharcos vagy...?
Vagy csak leckét kell írnod? :-DDD
Soha nem lesz egyenlőség,
mert a nők mindenhol elnyomják a férfiakat.
Jogi egyenlőség: Már van az összes nyugati országban.
Mondjuk ilyenkor eszembe jut, hogy a gyermekelhelyezési perek is masszívan a jogi kérdéskörbe tartozik, és ott baromira nincsen egyenlőség a két nem között. Történetesen a férfiakhoz sokkal kevesebbszer kerül a gyerek, mint a nőhöz, akkor is, ha jól láthatóan a férfinál lennének nagyobb szeretetben/anyagi biztonságban.
Egy gyermekelhelyezési peren kb csutak részegen kell megjelennie egy anyának ahhoz, hogy ne neki ítéljék a gyereket, minden más esetben borítékolható hogy nála lesznek elhelyezve.
Ez pl egy erős inequality.
Társadalmi megítélésben pedig nem tudom mit jelentene az egyenlőség.
Mármint oké, én értem hogy a kultúrbalnak az lenne az utopisztikus elképzelése, hogy mint a sorozatgyártott gépek, tökéletesen egyformaként látnánk egymást, és ez az új világ már nem is értene egy női sztereotípiás vagy pasi sztereotípiás viccet, mert már a zsigereiből is hiányzik a két nem közti különbségek ismerete.
Én értem hogy ez lenne az elméleti cél, de nem látom hogy ezt bárki hogy veheti komolyan. Mégis minek a hatására venne fel mindenki szemellenzőt a világon?
Mert a PC-ség kb tényleg azt jelenti, hogy megszabadulunk a tapasztalatainktól, megszabadulunk a "nagy átlagban" gondolkodástól, és mindenkit egy ilyen görcsös igyekezettel egyenlő képességűnek akarunk látni még azután is, ha látjuk hogy nem egyenlőek sokan.
Sosem leszünk egyenjogúak, amíg a nőknek csak szelektálás után kellenek a jogok - persze csak azok, amik nekik jók.
Pl. kell nekik a jog, hogy cégvezetők lehessenek, de a hólapát már nehéz. Vajon miért nem volt még arra példa, hogy azért tüntessenek, hogy ők is kb. addig éljenek, mint a férfiak? Mi hamarabb döglünk, ez tény, mert csak a miénk a hólapát. Ami nekik kell, azért tüntetgetnek, utcára vonulnak, petíciót írogatnak, de amik minket sújtanak, arról szó sem esik, az nincs, az nem kell, annak a szőnyeg alatt a helye. A nők sosem akartak egyenlő jogokat. Nekik csak az egyenlő javak kellenek. Joga van jobban kihajtania magát a munkával élete során, meg több stressznek kitennie magát, ami által ő is hamarabb halna, de nem teszi. Mert szelektál.
Édesanyukám egyedül nevelt fel közben alapított egy KFT-t, egy Nonprofitot és egy alapítványt.
Maximálisan egyenjogúak a férfiak és a nők.
Viszont soha sem lesznek egylenlőek, mert a két nemnek eltérő preferenciái vannak.
Azaz nem véletlenűl dominálják a nők a szociális munkát és a férfiak mondjuk a programozást.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!