Kezdőoldal » Emberek » Egyéb kérdések » Hogy engedjem ezt el?

Hogy engedjem ezt el?

Figyelt kérdés

23 éves lány vagyok. Két évig dolgoztam egy nagyon putri helyen, ahol csak férfiak voltak, és én voltam az egyetlen nő. A munkások többsége roma volt. Egy roma főnök rám is akadt ott, és állandóan jött oda hozzám. Amikor autóban ültem, akkor verte a szélvédőmet, hogy engedjem le az ablakot és beszélgessek vele. Mikor éjszakás voltam, akkor kijárkált hozzám, de irogatott facebookon, tiktokon, instangtamon, meg mindenhol. Mivel házas, ráadásul közel 30 évvel idősebb volt, mint én így többször a tudtára adtam, hogy nem vagyok vevő a közeledésére, és hagyjon békén, de őt ezt nem érdekelte. Amíg egy helyen dolgoztunk folyamatosan zaklatott, pedig közöltem vele a dolgokat nagyon csúnyán is, de általában erre válaszképpen elhordott engem mindennek, és olyanokat mondott, hogy nem sokára én is olyan öreg leszek, mint ő, meg senki vagyok, nem értem el semmit, nem fogok kelleni soha senkinek, max neki, úgyhogy ezért mondjak neki igent, stb. Többször megpróbált erőszakosan rám mászni is, de olyankor megpofoztam/megrugdostam és volt olyan is, hogy magamra zártam az autómat. A munkahelyen egy csomó embernek azt hangoztatta, hogy ő velem együtt van, meg ilyenek.

Random az albérletemhez jött, és számonkért hogy mi az az idegen autó a házam előtt, meg nálam biztos pasi van, mit képzelek, kur va vagyok, stb. Tehát napi szinten kb ezeket hallgattam, és semmit nem tudtam kezdeni a dologgal, mert főnök volt, és semmit nem csináltak volna vele.

Próbáltam azt akkoriban, hogy letiltottam mindenhol, de akkor személyesen zaklatott.

Két év után sikerült eljönni a cégtől. Tudom, minek dolgoztam ilyen szar helyen két évet...Azért, mert az fizetett a legjobban, nekem meg nagyon kellett a pénz. Elköltöztem az ország másik végébe, és nem mondtam meg, hogy hol vagyok még a volt kollégáimnak sem, sőt senkinek, nehogy ez az elmebeteg idejöjjön.

Mikor eljöttem a zaklatása folytatódott viszont. Napi szinten bombázott olyanokkal, hogy ,,Nem kellesz senkinek, soha nem lesz kapcsolatod", stb. Tiltottam mindenhol. A számomat is megszerezte, mert valamelyik kollégám megadta neki, de tiltottam a számát is, de akkor meg más emberek telefonjáról kezdett el engem hivogatni napi 10-15-ször. Tiltottam azokat is, és beállítottam, hogy magánszám ki se csengjen nálam, illetve letiltottam facebookon az ismerősnek jelölés lehetőséget, priváttá tettem az instagram profilom, stb. Most úgy néz ki, hogy félév után végre már nem tud hol elérni.

Azóta nekem lett kapcsolatom, és a sráccal nagyon jól érzem magam. Egyszerűen csodálatos minden vele. Szeptemberben kezdem az egyetemet is, az új munkahelyem sokkal jobb, és még a hobbijaimra is akad időm, viszont folyton beugranak ezek a bántó szavak amiket állandóan mondott ez a zaklató ember, hogy én nem kellek majd senkinek, senki vagyok, nem fog sikerülni nekem lediplomázni, stb.

Egyszerűen nagyon mély nyomot hagyott bennem, hogy szó szerint betegesen zaklatott engem ez a személy, és napi szinten lehordott engem.

Ezen felül volt ott egy lakótársam is, aki szintén állandóan ilyeneket mondott nekem, hogy semmire nem vagyok jó, ilyen nő soha nem kelleni neki, mint én, stb. Tudom, nem lenne okom ezen pörögni, de mit tudok tenni ezek ellen a gondolatok ellen? Volt már valaki hasonló helyzetben?

Pszichológushoz nem igazán szeretnék menni.

aug. 13. 10:29
 1/8 anonim ***** válasza:
100%

Szülők nem voltak akikhez odaköltözhettél volna, vagy esetleg rokon?

Egy ilyen helyet egyből otthagy az ember még ha csak a munkanélkülit kapja akkor is.

aug. 13. 10:33
 2/8 A kérdező kommentje:
A munkahelyem helyezett ki arra a településre, és a szülői ház 250 km-re volt. Át akartam magamat többször helyeztetni, de a főnököm nem volt hajlandó máshova tenni. A pénz meg kellett, mert ott legalább nagyjából jól kerestem.
aug. 13. 10:36
 3/8 anonim ***** válasza:
Ijesztő... Napi szinten mentem volna a rendőrségre inkább...Vagy valakivel laposra verettem volna...
aug. 13. 10:41
 4/8 anonim ***** válasza:
100%

Pedig jó lenne pár alkalom a pszichológusnál.

Család nincs, akik lelket tudnának beléd önteni?

aug. 13. 10:45
 5/8 A kérdező kommentje:

3, sajnos nem volt kivel megveretni, mert nincsenek férfi családtagjaim, illetve barátaim sem, és akkor még párkapcsolatom sem volt.

4, édesanyám van, de őt nem akarom ezzel terhelni egyáltalán, meg a párom, aki tud a dologról, és teljes mértékben támogat engem, és meghallgat, de úgy érzem hogy nekem ez egy hatalmas trauma volt, és sok idő lesz ezt feldolgozni.

aug. 13. 10:50
 6/8 anonim ***** válasza:
100%

Biztos, hogy sok idő lesz, szerintem is. Ez borzasztó, ami veled történt. Kívülállóként nyilván mondhatnám, hogy a sok baromság, amikkel ez az idióta zaklatott meg traktált, marhaság és alaptalan, de a te oldaladról ez nem olyan egyszerű.

Nem biztos, hogy egyedül, pszichológus nélkül át fogsz tudni jutni ezen a traumán.

aug. 13. 10:55
 7/8 anonim ***** válasza:
47%
Ez elég bonyolult. Azt hittem, áramütés érte kegyedet, és nem tud szabadulni a forrásától.
aug. 13. 11:07
 8/8 anonim ***** válasza:
Komolyra fordítva a szót, nem könnyű figyelmen kívül hagyni a negatív véleményeket. Nem vagyunk egyformák, mert valakiről leperegnek ezek, és inkább megerősödnek általuk, de sokak, mint kegyed is, szívükre veszik, és nem tudnak szabadulni tőlük. Pszichológus szakember talán segíthetne, de ha nem szeretne ilyen támogatást, akkor kegyednek azon kell lennie, hogy a pozitív megerősítéseket (remélem, vannak ilyenek is) építse be az önképébe. Megveretni a roma embert meg lehetne, mert sokszorosan megérdemelné, de önbíráskodásért még kegyed kerülhetne a vádlottak padjára.
aug. 13. 11:20

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!