Mit csináljak, ha harmincas éveimben járok, de le vagyok maradva a kortársaimhoz képest?
Azétr, mert a neten azt látod, hogy nekik milyen jó, még egyáltalán nem biztos, hogy ajtón belül is így van.
Egyébként meg az elvesztegetett idővel nem tudsz mit kezdeni. Neki kell veselkedni és csinálni a dolgod, ahogy neked jó, hajtani a te céljaidért és nem másokat másolva álmodozni
Személyes véleményem szerint egy 2 éves gyereket nem lehet összehasonlítani egy 5 évessel. A saját példám erre egy jó bizonyíték. 2 éves koromban a szüleim fő feladata az volt hogy vigyázzanak rám hogy ne öljem meg magam. Ahogy felkeltem már futottam, mindenre felmásztam, mindent felborítottam, potyogtam, egyszer mesélte anyám hogy egy pillanatra nem figyelt rám és mire újra rám nézett, a kerítésen nyúltam be egy németjuhászhoz. Ellenben 5 évesen teljesen higgadt voltam, csendben eljátszottam, voltak azért nehézségek, de távolról sem olyan kimerítőek, mint 2 éves koromban.
A gyerekek személyisége is más. Elég egy első osztályt megnézni. Van, aki szófogadó, csendes, van aki nem bír magával. Van akit nem lehet nevelni, van akire meg elég csúnyán nézni és elsírja magát. Van aki nagyon jól teljesít a tanulmányait illetően, valakinek évet kell ismételnie.
Az egyik ismerősöm 2 gyereke is teljesen más, az egyiknek ha azt mondják, hogy nem lehet valamit, szó szerint összeomlik, a másik nagyon lazán kezeli a dolgokat, "ha nem lehet, hát nem lehet".
Ezenkívül a 10. hozzászóló csak egy részletet ragadt ki a 86osból, amikor a férj a feleségére tett egy megjegyzést és emiatt lett a 86os pancsernek titulálva, holott a 86os leírja, hogy vannak tőle különb édesapák, továbba több problémát összegez a hozzászólásában, ami miatt nehezen megy neki apának lenni, ebből csupán egy faktor a felesége elhízása és hisztériája.
Zárójelben megjegyzem, hogy nem csak az a jó feleség és anya, aki szexi és vékony, ez csak egy dolog. Egyrészt tényleg sok anyukát látni, akin jelentős súlyfelesleg van, de a természete más dolog. Nyilván a notórius hiszti elősegíti az elhidegülést és szembetünőbbé teszi az elváltozasokat, értem ott a jelentős súlygyarapodást, de egy nyugodt, higgadt nőnél ezt nem konstatálná így. De ugyanígy lehet egy hárpia egy vékony nő is. Erre egy jó példám a volt egyetemi társam, akinek hiába volt jó alakja, a személyisége miatt mindenki menekült tőle.
Én nem azt mondom, hogy a 10. hozzászóló érvelése csacsi, mert erről szó sincs, sőt örülök, hogy ilyen jól megy neki az anyaság, inkább arra utalok, hogy nem minden esetben sül el ilyen jól, las a 86os esetét, aki lelkesen kezdett bele az apaságba és mára már kiégett.
Kérdező, pont ezért ne bánd, hogy "el vagy naradva", lehet szuper kis családod lenne, de apanak lenni távolról sem arról szól, hpgy van egy gyerek, aki cuki és akit könnyű kezelni, megvannak a nehézségei, ami nehéz és amit nem minden szülő bír, de végigcsinálja. Hiába rakja ki a szülő, hogy a gyereke milyen cukin lovagol, lehet 5 perc múlva meg visít és hisztizik.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!