Az miért van hogy nem értem az életet? (bővebben lent.)
Én is küszködtem ilyen dillemákkal a 20-as éveim elején. Egy időben unalmamban könyveket kezdtem el olvasni, és így olvastam el Dawkins Az önző gén című könyvét. Abból leszűrtam azt a tanulságot, hogy az élet értelme a génjeidet tovább adni (lehetőleg jó minőségben és nagy mennyiségben). Rájöttem, hogy gyereket kell vállalni, legalább 2 de inkább 3-at. Ez se nem jó, se nem rossz dolog, pusztán tényszerű. Azóta lett gyerekem, és jobb a közérzetem is. A gyerekkel jöttek a feladatok: az ő nevelése és az otthon megteremtése. Emiatt rengeteg dolgom van, elég sok stressz is ért, viszont mivel mindig van amit meg kell csinálni - és úgyis érzem hogy meg kell és meg akarom csinálni - ezért úgy érzem hogy van értelme az életemnek.
A 20-as éveim elején nem kellett erőfeszítést tegyek, hogy találkozzak emberekkel, most már ez sem magától értetődö, meg kell szervezni előre mert mindenkinek dolga van, de ezek az összejövetelek is sokkal minőségiebbek mint régen.
Szóval az én mentális egészségemnek jót tett, hogy tett hogy el kezdtem dolgozni meg hogy lett gyerekem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!