Kezdőoldal » Emberek » Egyéb kérdések » Az miért van hogy nem értem...

Az miért van hogy nem értem az életet? (bővebben lent.)

Figyelt kérdés
Itt vagyok huszonévesen de csak nézek ki a fejemből. Azt se tudom hogy mit akarok az élettől, nem tudom hogy minek élek. Nem tudom hogy ha úgyis meghalunk egyszer akkor minek annyit kínlódni, szenvedni. Egyáltalán mi értelme így az életnek. Félelmetes belegondolni hogy olyan rengetegen meghaltak amióta létezik az emberiség, és ők vajon tényleg sehova se kerültek. Hiába vagyok felnőtt nekem az egész élet nagyon fura így belegondolva.

aug. 9. 13:25
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
72%
Ne agyald tul csak elvezd az eletet, valtsd valora az almaid
aug. 9. 13:30
 2/12 anonim ***** válasza:
75%
Mert ki érti? Nincs értelme. Van és kész. Szár a világ és szar a társadalom, ebben kell lavirozni és kihozni belőle a legjobbat. Nem kell ezt túl gondolni és bonyolítani. Legyen egy normális munkád, sportolj, legyen kapcsolatod, kirándulj, próbáld élvezni is az életed, sok a látnivaló és a jó élmény is. Ne legyél lúzer, szedd össze magad és csináld.
aug. 9. 13:32
 3/12 anonim ***** válasza:
29%

Én is küszködtem ilyen dillemákkal a 20-as éveim elején. Egy időben unalmamban könyveket kezdtem el olvasni, és így olvastam el Dawkins Az önző gén című könyvét. Abból leszűrtam azt a tanulságot, hogy az élet értelme a génjeidet tovább adni (lehetőleg jó minőségben és nagy mennyiségben). Rájöttem, hogy gyereket kell vállalni, legalább 2 de inkább 3-at. Ez se nem jó, se nem rossz dolog, pusztán tényszerű. Azóta lett gyerekem, és jobb a közérzetem is. A gyerekkel jöttek a feladatok: az ő nevelése és az otthon megteremtése. Emiatt rengeteg dolgom van, elég sok stressz is ért, viszont mivel mindig van amit meg kell csinálni - és úgyis érzem hogy meg kell és meg akarom csinálni - ezért úgy érzem hogy van értelme az életemnek.

A 20-as éveim elején nem kellett erőfeszítést tegyek, hogy találkozzak emberekkel, most már ez sem magától értetődö, meg kell szervezni előre mert mindenkinek dolga van, de ezek az összejövetelek is sokkal minőségiebbek mint régen.

Szóval az én mentális egészségemnek jót tett, hogy tett hogy el kezdtem dolgozni meg hogy lett gyerekem.

aug. 9. 14:21
 4/12 anonim ***** válasza:
100%
A szaporodás az állatoknál ösztön, nálunk már nem, csak társadalmi elvárás. Semmi bajom azzal aki azt választja, aki arra vágyik, de nem értek egyet azzal hogy az az élet értelme, szerintem nincs az életnek értelme, de választhatsz magadnak egyet, ha akarsz, mert az ember rendelkezik a tudatával, de nem muszáj.
aug. 9. 14:31
 5/12 anonim ***** válasza:
100%
A lényeg, hogy tartalommal töltsd ki az idődet, használd a tudásodat, mert különben ilyeneken fogsz agyalni, aminek a megoldására nem fogsz rájönni sosem.
aug. 9. 14:49
 6/12 anonim ***** válasza:
0%
#3-as vagyok: a szaporodás az embernél is tényszerűen ösztön.
aug. 9. 14:57
 7/12 anonim ***** válasza:
100%
Óvatosan a tényszerűen szó használatával. Rám pld nem vonatkozik, szóval rögtön meg van cáfolva.
aug. 9. 15:21
 8/12 anonim ***** válasza:
Ez nem korfüggő. Valaki 40-50 évesen se tudja. Egymillió alkoholista országa vagyunk.
aug. 9. 15:21
 9/12 anonim ***** válasza:
77%
Az élet értelme hogy önmagad legyél, ezt gyerekkorom óta tudom! Ebbe benne foglaltatik minden!
aug. 9. 15:24
 10/12 anonim ***** válasza:
54%
#7-es: ha van igényed szexelni, akkor de, neked is, ösztön szaporodni, jól használtam a tényszerűen szót. Legfeljebb máshogy döntesz, és felülírod az ösztönödet.
aug. 9. 23:12
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!