Miért nem a férfiak szednek fogamzásgátlót?
Létezik férfi fogamzásgátló, csak még nincs kereskedelmi forgalomban, tesztelik.
Én azt is felhoznám, hogy ezek hormonális készítmények, és nőként hozzá vagyunk szokva, hogy csapkodnak a hormonjaink, egy férfinek ez lehet, meglepetés lenne, hogy jé, nem vagyok annyira kanos, jé, most meg rohadtul kanos vagyok, jé, nem tudok akkora terhet vállalni, jé, kívánom ezt vagy azt... Mi meg pubertáskortól megtanultunk együtt élni a hormonális ingadozással. Volt olyan barátnőm még gimi elsőben, akit csúnyán kioffolt egy osztálytársnőnk, és sírt, majd mikor vígasztalni próbáltuk, akkor elmondta, hogy nem az a baj, hogy T. egy rohadék, csak most jön meg neki, azért sír.
Nem tudom, miért lettek rommá pontozva az első válaszolók, konkrétan az én érdekem, hogy ne legyek terhes, mert végső soron én maradok ott akár az abortusz okozta traumával és bűntudattal, akár a gyerekkel, ha vállalom. Egy férfinek sokkal kisebb a kockázat, ő bármikor ki tud lépni a történetből, max. fizet gyerektartást, és ennyi. Viszont ott vannak azok a férfi ismerőseim, haverjaim is, akik képesek felfogni a kockázatot, amit vállalnak egy aktussal, és pl. nem akarják, hogy akár egy elszakadt gumi miatt teherbe ejthessenek egy nőt, és utána említett nő dönt arról, hogy elveteti, vagy megtartja, nekik ebbe semmi beleszólásuk nincs, és élnének férfi fogamzásgátlással, ha lenne, vagy akár vazektómiával, mert az visszafordítható, az esetek nagy többségében, vagy levesznek tőlük spermát és ha később gyereket akarnak, akkor van mihez nyúlni, de Magyarországon erre nincs lehetőség. Nem dönthetsz a reprodukciós szerveidről, ha csak nem múltál el 40, vagy nincs legalább 3 gyereked.
Én egyébként sosem szedtem fogamzásgátlót. Egyszerűen nem vagyok hajlandó szétbaszni a hormonháztartásom, ha valaki akar tőlem valamit, akkor szépen felhúz egy kotont, ha nem hajlandó rá, akkor nincs szex, ilyen egyszerű. De ismerek olyan férfiakat, akik ugyanezt csinálják, hiába van fogamzásgátlón a hölgy, ők akkor is felhúzzák a gumit, extra védelemként.
Az meg valahol feldühít, valahol nevettet, hogy a kisállataim reprodukciójáról dönthettem már gyerekként, tizenévesként is. Elmentem egy állatorvoshoz a macskámmal, kutyámmal, kifizettem az összeget, és ivartalanították az állatot. Felnőtt nőként meg a saját testemről nem rendelkezhetek - és nem vígasztal, hogy a férfiak sem. Gyűjtöm az összeget, hogy az egyik környező országban megengedhessem magamnak ugyanazt a műtétet, amit a macskámon elvégeztek 2012-ben 13000 forintért.
Azért mert vagy nincs nég, vagy nagyon kezdeti stádiumban lehet a kifejlesztése.
+ A legtöbb férfit alapból nem érdekli, hiszen a nő az aki teherbe esik és alá kell vetnie a testét az abortusznak, vagy a terhességnek és a szülésnek. És ha megtartja, akkor is a nő az akinek a legtöbbet kínlódni kell a gyerekkel.
A pasi csak kefél aztán tovább áll, nincs semmi komoly következménye, ha mondjuk kamu nevet mondott, hotelbe vitte a csajt, ( vagy a nő lakására mentek) és így ejti teherbe. Utána akár soha többet nem fognak találkozni ha a férfi nem keresi fel. Egy pasinak Csak akkor van gondja a védekezés nélküli szexből, ha a nő eléggé ismeri ahhoz hogy be tudja perelni a gyerektartás miatt, illetve ha elkap valami nemi betegséget.
Nincs rá megoldás egyelőre.
Ami működik valamennyire férfi oldalról, és biztonságos is, az az elköttetés. Leginkább a végleges és visszafordíthatatlan változat. Ekkor is van ejakulátum, de spermium nem jut az ondóváladékba, így nem lesz nemzőképes a férfi.
Van nem végleges, visszafordítható megoldás is. Ekkor egy dugaszt helyeznek az ondóvezetékbe, és így érnk el hasonló hatást... nem tudok többet róla. Nyilván ott viszont már megvan a veszélye, hogy esetleg kimozdul, átszivárog...
De tény, hogy ez nem bssza szét a férfi hormonháztartását. De inkább csak családalapítás utánra ajánlható.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!