Kezdőoldal » Emberek » Egyéb kérdések » Rossz családi viszony esetén...

Rossz családi viszony esetén hogyan folytassam az egyetemet?

Figyelt kérdés
Nagyon rossz lett a viszonyom velük, ráadásul egy demens nagyszülőt is el kell viselnem, aki folyamatosan beszól nekem, állandóan visszahúz a mélybe. A nagyzolás megy, engem meg mindig leszólnak, lekicsinyelnek, miközben én takarítom az egész házat. Igen, most nem dolgozom, a folyamatos depresszió, pánikroham miatt, pedig igényem is lenne rá, hogy függetlenedjek tőlük. Osztatlan tanárira járok, amit, ha már elkezdtem, szeretnék befejezni, de a nappali képzés mellett dolgozni szinte lehetetlen. Mit tudnék tenni, hogy el tudjak indulni? Úgy érzem, teljesen megfeneklett az életem, sokszor az öngyilkosságon is jár az eszem, amit nyilván nem tennék meg soha, mert mindenben próbálom a jót megtalálni, sokszor persze sikertelenül.
2024. aug. 3. 14:50
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
100%

A rossz, mergezo csaladi kozeg nem szokott valtozni, nem jellemzo ra sajnos.

A megoldas a munkahely alberlet, kozben az egyetem.

2024. aug. 3. 14:59
 2/11 A kérdező kommentje:
De nappali képzés mellett ezt hogyan egyeztetem össze?
2024. aug. 3. 15:02
 3/11 anonim ***** válasza:
81%

Nappali mellett nem hiszem, hogy lehetne.

Vagy kollegiumba koltozol es folytatod nappalin tovabb, de oda is penz kell a mindennapi letfenntartashoz, vagy alberlet es atiratkozol esti kepzesre.

A jovodet nezd! Ha otthon maradsz ilyen legkorben az egyetem alatt, mondom, nem lesz jobb, es ido kell, amig talalsz utana munkat es alberletet. Kozben megy tonkre az idegrendszered.

2024. aug. 3. 15:09
 4/11 A kérdező kommentje:
Van levelezőn is, de ahhoz megint más városba kéne menni, hátrahagyva a mostani egyetemet. De lehet, hosszútávon az is jobb lenne, nem tudom.
2024. aug. 3. 15:16
 5/11 A kérdező kommentje:
Koliba nem is vettek fel, sajnos.
2024. aug. 3. 15:19
 6/11 anonim ***** válasza:
100%

Erre orientalodnek! Atjelentkezni estire, ott munkahelyet es alberletet keresni. Utana majd ugyis kialakul. Talalsz baratokat, tarsasagot. Nem leszel egyedul.

Tudom, ijesztonek hangzik, a komfortzonan tullepni nem egyszeru. De sokszor muszaj.

Es nem te vagy az egyeduli, rengetegen megcsinaltak mar. Neked is sikerulni fog!

2024. aug. 3. 15:26
 7/11 A kérdező kommentje:
Attól nem félek, itt is valamennyire ki kellett lépni. A nappali mellett is lettek barátaim. Bánom is, hogy ott kell őket hagynom. De így nem mehet tovább. Nem akarom tovább hallgatni, hogy mennyibe kerülök, miközben hatalmas hodályban élnek, kocsi hitelre, stb.
2024. aug. 3. 15:29
 8/11 A kérdező kommentje:
1 évet így is ki kell hagynom, mert államira biztos nem vennének át. Meg aztán valamennyi pénzt is össze kéne gyűjteni. Hát, nem lesz egyszerű, eddig se volt mondjuk. De innen lesz szép nyerni.
2024. aug. 3. 15:33
 9/11 A kérdező kommentje:
Közben kinyomoztam, hogy az egyetem, ahova mennék, biztosít levelezős hallgatóknak is kollégiumi férőhelyet. Bár biztos etikátlan lenne, ha belemennék.
2024. aug. 3. 23:06
 10/11 anonim ***** válasza:
Mi lenne benne etikátlan? Tanár szakra alig akar valaki menni, ezzel is motiválnak. Ha máshogy nem tudod megoldani, akkor menj bele. Mások is elfogadják. Ennek örülni kell.
2024. aug. 6. 19:57
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!