Egy influenszer miért tilt le valakit Instagramon?
Ismerkedési célzattal írtam egy teljesen kulturált üzenetet egy plus size lánynak, akinek kb. tízezer követője Instagramon, illetve van egy TikTok csatornája. A body positivity hirdeti elsődlegesen.
Az üzenet a várakozásaimnak megfelelően válasz nélkül maradt. Ennek több hónapja volt.
A napokban felülvizsgáltam, kiket követek, és elkezdtem frissíteni a barátlistám, akárcsak Sztálin anno, bár modernebb, humánusabb módszerekkel.
Mivel a fenti influenszer a leírtak okán már nem érdekes számomra, kikövettem. Azt vettem észre azonban, hogy ezt követően, tehát az elmúlt pár napban valamikor letiltott (követni ő engem nem követett sosem).
A kérdésem az lenne, hogy ennek így mi értelme? Adott egy egykori követő, aki nem oszt, nem szoroz semmiben, nem bánt, nem is támogat. Nem látom sem emberi, sem üzleti oldalról ebben a lépésben a logikát 😃
Az influenszer a reklámból él, ehhez pedig követők kellenek. Méghozzá aktívak. Lájkok, megosztások, kommentek.
Ahogy leszűröm a szavaidból, ennek a nőnek elsősorban a teltebb nők a célközönsége - a nyálcsorgató fiúkat nem különösebben érdekli sem az éppen aktuális csodadiéta, sem pedig a mindenféle szépségápolási termék.
Ettől függetlenül a férfi követők is hasznosak lehetnek, növelni tudják az oldal elérését, te azonban nagyon nem ilyen voltál, hiszen a ghosting után (vagy esetleg előtte sem) rajongtad körbe olyan módon, hogy az a reklámozás során használható módon kimutatható legyen. Az inaktív követők rendkívül károsak tudnak lenni. Ha azt látják a potenciális reklámozók, hogy bár az adott személy jelentős számú követővel bír, ezek csekély harmada fejt ki aktivitást, az feléjük nagyon nem jó üzenet, azt jelzi, hogy az influenszer súlytalan, még a saját közönségét sem tudja igazán lázba hozni. Hogyan akar akkor bevonzani még többet, akik aztán majd fizetnek a reklámozott termékekért?
Ugyan unfollow-t adtál neki, annak motivációját nem tudhatja, és talán mindegy is. Bármikor visszakövetheted, majd ki és így tovább, közben akár nulla interakcióval. Influenszer szempontból te egy megbízhatatlan követő vagy, vagy legalábbis gondolhatja így a másik fél.
Természetesen egy fecske nem csinál nyarat, a te letiltásodnak egymagában nem lenne semmiféle pozitív hozadéka (ha lenne egyáltalán), minden bizonnyal nagyobb tömegek is járhattak így.
akksigyárat meghagyom neked. Stílusod alapján pont oda való vagy. Menj azt recskázz tovább egy insta modellre.
Az eddigi megnyilvánulásaid után úgy vélem, hogy a lehető legjobb döntést hozta a leányzó a tiltással.
#11 #13 Köszönöm!
Ez logikusnak hangzik, köszönöm a lehetséges magyarázatot (bár a #11 hozzászólásában nem minden világos, ezt betudom annak, hogy nem ismerem mélyen a marketing világát).
#17 vagyok, gyors kiegészítés:
nem azt mondom, hogy biztosan te is így járnál el, csupán lehet, hogy volt már ilyenben része, és inkább nem tapasztalná meg újra.
Illetve vannak influenszerek, akik különféle cégekhez szerződtek, így nem is mindig biztos, hogy az adott illető kezeli ezeket a felületeket, így ez valamilyen általánosabb reakció volt valamelyik PR-os munkaerőtől.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!