Kezdőoldal » Emberek » Egyéb kérdések » Mit szoltok hozza hogy mar...

Mit szoltok hozza hogy mar gyartanak vak Barbie-t meg down szindromas Barbie-t?

Figyelt kérdés
júl. 24. 20:33
1 2 3
 21/23 anonim ***** válasza:

#12 nagy általánosságokkal az ég világon semmit sem fogsz megtanitani a gyerekednek. egy tett többet ér ezer szónál.

alacsony IQs elképzelés hogy ha egy gyereknek adsz egy vak vagy mozgássérült vagy bármilyen babát, akkor CSAK az ilyeneket fogja elfogadni, a többi embert nem. bezzeg ha soha semmilyen formában nem hozod közel a gyermekedhez ezeket a témákat, hanem csak bemakogod hogy mindenkit el kell fogadni, akkor abból majd tanul! nyilván.

sztem itt ráfért volna sok emberre, ha tényleges empátiára tanították volna a szülei (teszem azt vettek volna neki valami testi fogyatékosságos barbiet), nem pedig semmitérő általános elfogadásra.

mert itt elméletben mindenki azt hiszi hogy elfogad mindenkit, gyakorlatban viszont pont az ellenkezőjét csináljátok. azt akarjátok hogy a tőletek eltérő emberek a társadalom peremvidékén éljenek, na ott aztán elfogadjátok őket, távol, messze a saját életetektől. de ha uram bocsá' látnotok kell őket, akkor az már provokálás meg szájbarágás, meg mittudomén.

am nem tudom hogy melyik ábrázolásmód reprezentatívabb az össz lakosságra: a tökéletes, homokóra testű szőke, kék szemű csaj, vagy egy látássérült... ha tippelnem kéne, kb ugyanannyi van mindkettőből.

júl. 25. 19:41
 22/23 anonim ***** válasza:

Hűha. Gondolom akkor azt se mondhatom neki, hogy egyen sok zöldséget, gyümölcsöt hisz az is általánosságban megfogalmazott tanítás. Vagy ehhez is kell majd csinálni egy külön babát, amin keresztül megtaníthatom a helyes táplálkozásra? Azt mondhatom neki általánosságban, hogy ne álljon szóba idegenekkel? Vagy ahhoz is kell majd egy ezt jelképező baba és csakis azon keresztül tanítható meg rá?

Igen, szerintem is alacsony IQs elképzelés, hogy végig kell menni az összes létező csoporton ahhoz, hogy elfogadásra nevelj egy gyereket. A Barbiekat úgy tűnik mégis ezen logika alapján gyártják, hisz ez az egyik legfőbb érv a bármilyen rendellenességgel rendelkező Barbiek mellett. Vagy nem?

Miért kellene közel hoznom a 4-5 éves gyerekhez az összes létező másságot, testi fogyatékosságot, szellemi fogyatékosságot, betegséget, bármilyen másságot? Miért olyan nehéz elhinni, hogy az a szerencsétlen gyerek nem hülye és meg fogja érteni ha elmagyarázod neki, hogy vannak sok fajta emberek, de senkit nem kell bántani azért, mert máshogy néz ki vagy valamilyen betegségben szenved? És itt fel lehet neki sorolni bármilyen példát, amivel találkozik napi szinten a környezetében. Ha pedig találkozik egy félkarúval, és megkérdezi miért van fél karja a bácsinak, majd a szülő elmagyarázza. De fel lehetne itt sorolni bármit ami egy picit is eltér az átlagtól.

De tegyük fel, hogy valaki mégis konkrétan egy bizonyos csoportot kiemelve próbálja elfogadásra nevelni a gyereket. Okés. Szíve joga. Komolyan kérdezem mindenkitől, egy vak Barbie a legjobb módja ennek?? Pont a vakság az, amit a legegyszerűbb megértetni egy gyerekkel egy szembekötős játék során. Nem veszitek észre, hogy mekkora parasztvakítás ilyen Barbiek gyártása? Nem gondoljátok, hogy inkább a szülőn múlik, hogy mennyire lesz elfogadó a gyereke és nem egy hülye babán?

Másik meg, hogy egy gyereknek van fantáziája, ha szerepjáték formájában akarod elfogadásra nevelni, kiemelve egy konkrét csoportot, akkor ahhoz nem kell legyártani mindegyikből egy rohadt babát, hanem nyugodtan lehet a plüss macija is vak, vagy siket, vagy szellemileg visszamaradott stb... Pont az a lényege a fantáziának, hogy elképzeli a dolgokat. Erre értettem a szájbarágósdit. Vagy szerintetek nem fantáziagyilkos ha nem hagyod dolgozni a képzelőerejét, hanem direkt legyártasz minden eshetőségre egy babát? Nem is kell tudnia, hogy hogyan néz ki egy xy hiányosságal, betegséggel akármivel küzdő ember. Elég ha elképzeli és ha majd találkozik olyannal, akkor megtudja milyen. Viszont szerintem elég hamar lesz annyi idős, hogy magától utánaolvasson ezeknek, nem kell a fejébeverni...

Szerintem pedig pont elfogadó az emberek többsége. Akikről te írsz, azok már borzasztóan szélsőségesek, de ilyenek vannak mind a két oldalon. Mondjuk őszintén sajnálom, ha eddig sokan bántottak téged bármi miatt. (Feltételezem így van, mert nagyon érződik az indulat az írásodból)

júl. 25. 21:22
 23/23 kürtőskalácska ***** válasza:

Az emberek még több pénzt tudnak elkölteni náluk.

Szerintem felesleges túlzott pc.

júl. 26. 09:52
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!