Miért volt minden sokkal jobb a 2010-es évek elején?
Egy buddhista mondta: 2010-től kezdtek el láthatóan elromlani a dolgok.
Én is így látom.
Azért volt minden jobb, mert kisgyerek voltál :)
A mostani kisgyerekek is majd sírni fpognak, hogy minden jobb volt a 2020-as években :)
A covid cirkusz óta lett minden rosszabb. A hatalmon lévő politikusok rájöttek, hogy kényük-kedvük szerint packázhatnak az emberekkel. Aztán erre ráfejelt ez a tetű Putyin a háborújával és a többi politikustársával karöltve tovább rontották a helyzetet. Borzalmasan elszemetültek mára már a hatalmon lévő politikusok. Régebben nem öszpontosult ekkora hatalom a kezükben, mint most. Konszenzus volt pl Európában, hogy nem jó a háború és nem is engedték a háborúskodást. Erre jött ez a disznó, meg a csatlósai és vissza akarják rángatni Európát a véres XX. századba. Szemét emberek ezek mind egy szálig és miattuk egyre rosszabb az életünk is.
Egyre jobban kellene óvnunk a bolygónkat is, mert a klímaváltozás egyre fenyegetőbben jelentkezik, erre meg ez a ruszki, fittyet hány mindenre és elkezd még jobban pusztítani, rombolni. Tuti hogy elmebeteg, meg az összes csicskája is. Ezek a 2020-as évek, nagyon sötét fejezetei lesznek az emberiség történelmének.
Jó? Dehogy volt jó, frissen a válság után. Én kamasz voltam akkoriban, a leginkább arra emlékszem hogy a szüleim folyamatosan stresszesek voltak hogy lesz-e munka, lesz-e pénzünk, stb. (Pedig nem voltunk alapvetően soha szegény család, csak a válság beütött, elvesztették a munkájukat)
Itt inkább arról van szó, hogy sok ember a saját gyerekkorát gondtalanabbnak érzi mint a felnőttkort, ezért sírja vissza azt az időszakot.
Én 2009-2013 között voltam középiskolás, nem mondanám hogy az a korszak jobb volt. Gazdasági válság, magas munkanélküliség, alacsony fizetések, devizahitel válság, politikai instabilitás, magyar-roma ellentét kiéleződése, nekem elsőre ezek ugranak be arról az időszakról. Szüleim akkor váltak el, költözködtünk, alig volt pénzünk, rossz időszak volt. A középiskolai közösséget nem szerettem, az akkor megjelent filmek, videojátékok se tetszettek már, illetve nagy focirajongóként a 2010-es vb-t is unalmasnak találtam. A közösségi média pl. facebook is kezdett egyre jobban elterjedni, az internet alap dolognak számított, okostelefont is lehetett venni 20 ezerért is, szóval technológia téren se érzek nagy különbséget.
Nekem inkább a 2000-as évek első fele tetszett, amikor gyerek voltam, gondolom mindenkinek azok a leginkább idealizált évei. Még jól elkülöníthetően volt 4 évszak, hideg, havas tél, virágzó tavasz, napos, meleg (de nem forró!) nyár, hulló sárga falevelek ősszel. Jobbnál jobb videojátékok pl. GTA Vice City, San Andreas, NFS Underground, Most Wanted, Elder Scrolls: Oblivion, rengeteget játszottam ezekkel, jó kis korszakos filmek, rajzfilmek pl. Gyűrűk Ura, Harry Potter, Pokemon, Yugioh, emlékszem gyűjtöttük a Pokemon tazókat, Yugioh kártyákat. Mobiltelefonból maximum nyomógombos volt az embereknek, a játékokat cd-re írtuk egymásnak mert nem volt még torrent, nem voltak közösségi média platformok (aztán jött az MSN, milyen jó is volt), többet jártunk ki nyáron játszani, focizni, télen hógolyózni, szánkózni, gyalog jártunk iskolába, nem hurcoltak mindenhova kocsival mint a mai gyerekeket. Nagyon jó korszak volt így visszagondolva.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!