Mennyire valószínű, hogy jövő héten a legmelegebb napon 42-43 fok lehet?
Nagyon remélem, hogy nem lesz annyi.
Eddig elviseltem meg nem szóltam érte, de kezd minden bajom lenni.
Mennyi ennek az esélye?
Simán lehet.
Csütörtökön is már 40,1 fok volt a cégnél az udvaron (árnyékban).
Csak annyit kéne megértened, hogy mindenkinek máshol van a tűrőképességének a határa. Ami neked a "kicsit kellemetlent súrolja", abba más esetleg belehal. Betegek, idősek, magas vérnyomásosak, stb. Lehet, hogy te bírod a 40-et, más meg nem. Más meg a -15-öt bírja vagy szereti, kabát nélkül is, amiben te meg már lehet hogy megfagynál. Én pl. 28-30 C fok felett nagyon szenvedek, szakad rólam a víz, szúr a szívem. Viszont -5 fokig nem veszek fel kabátot, -15 fokban is csak egy hajszálvékony őszikabátot szoktam felvenni. Nem olyan nehéz megérteni ezt. Mindenkinek más a keringése, az egészségügyi állapota, hőtűrő képessége stb.
Az emberek 90-95%-ának nem a 37-40 fok a kényelmes hőmérséklet, hanem a 24-25 fok körüli hőmérséklet. Mit nem lehet ezen felfogni? Attól, hogy van 5-10%, aki bírja a kánikulát is, még nem az lesz a normális, hogy akkor mindenkinek bírnia kell. Ha te bírod, örülj neki és tedd össze a két kezed, adj hálát a jóistennek. Játszod most itt az értetlent, meg úgy teszel, mintha nem értenéd miről van szó.
Ha szerinted a 37-40 fok "csak súrolja a kicsit kellemetlent", akkor miért 24 foktól jár a munkahelyeken a védőital a jogszabályok szerint a hőség ellen és miért nem 40-től? Ez az időjárás nagyon nem normális. Se embernek, se állatnak, de még a növények se bírják. Az állatok is szenvednek tőle. Szerinted miért locsolják őket az állatkertekben vagy a kutyákat sokan még otthon is? Az állatok is szenvednek ettől a forróságtól, ők sem bírják. Vagy miért ég ki minden a kertekben? Biztos azért, mert "a kicsit kellemetlent súrolja" a hőmérséklet. Hát persze... Örülj neki, hogy abba az 5-10%-ba tartozol, aki még könnyedén képes elviselni. És az sem biztos, hogy ez örökre így fog maradni. Csak szólok. Lehet, hogy 10 év múlva te leszel itt a legnagyobb panaszgyár.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!