Csak én nem merek hosszabb távon előre tervezni a covid óta?
#6: Mikor akarsz lakást venni? Ebben a pillanatban? Mert amúgy bármikor történhet bármi... Kilépsz ma a kapun, fejedre esik egy tégla/elüt egy autó/megtámadnak és leszúrnak... Máris cseszheted a 20 ezer euródat.
Saját magadnak mondasz ellent: nem vállalsz be semmit, mert "jaj, mi lesz 1-2 év múlva", közben meg csak kuporgatsz és besavanyodva poshadsz. De minek gyűjtögetsz, ha nem tervezel semmit előre? Egy jó agykurkász kéne neked. Nem lesz könnyű dolga.
Ésszel kéne élni: kiélvezni a mostot, és közben nyugodtan lehet gyűjtögetni is valami nagyobbra.
Mi pl. 2019-ben vettük autót (mert szükségünk volt rá) 4 év részletre. Határban nem volt még a covid, senki nem gondolta, hogy év végére, következő év elejére kitör a hisztéria. Ja, amúgy nem történt semmi, az egész család él és virul azóta is, a részlet rég lejárt, az autót meg imádjuk és használjuk azóta is.
Én gyűjtögetős félretevős vagyok, nem bántam sosem, hogy nem mának élő típus. Tartok attól, hogy rákényszerítenek olyanra, ami teljesen ellenemre van. Az összeomlás sajnos elkerülhetetlen, csak idő kérdése, ill. a pozícióban levők taktikázásainak kérdése, mikor következik be, vagy válik nyilvánvalóvá a tovább nem rejtegethető fenntarthatatlanság...
Ez is szempont, mibe vágok bele, mit tervezek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!