Szerintem tél. A meleg ellen semmit se tudsz csinálni. A hideg ellen be lehet öltözni. Nekem az is furcsa, hogy este 9-kor szinte még süt a nap, pedig az nekem már este.
A nyár egyetlen potitívuma hogy érnek a gyümölcsök meg a zöldségek.
Egyértelműen örök nyár akkor már. Még mindig van amit meg lehet termelni 40-50 fokban is, míg a -20ban szinte biztos, hogy semmi sem terem meg. Fűtést nem hozom fel, mert 40-50-ben a klíma megy folyton szóval ugyanott vagyunk. Azonban sokáig van világos, lehet kint programokat szervezni, lehetne menni kirándulni, nyaralni akár decemberben is a Balatonhoz, így ha nyári hónapokban kicsit le vagyok égve pénzügyileg akkor nem kell egy teljes évig várni. Illetve az én kedvenc hobbim a horgászat és azt nyáron imádom űzni amikor felkelek éjjel 2-kor és megyek ki a sötétbe a vízpartra amikor az igazán nagy halak táplálkoznak. Annak nagy feelingje van, és az nagyon hiányozna.
2024. júl. 10. 15:25
12/42 anonim válasza:
Milyen fejtetőt, nyáron biztos nem megyek ki napkalap nélkül.
2024. júl. 10. 15:25
13/42 anonim válasza:
11 Persze ha éjjel 20 fok van legalább akkor van feeling. De ha éjjel lenne a 40 és nappal az 50 akkor a szabadtéri tevékenység mint olyan megszűnne létezni.
2024. júl. 10. 15:27
14/42 A kérdező kommentje:
Sok itt strandoló fázós ember. 😐
Nem úgy értettem hogy az egész bolygón -10 fok. Csak ott ahol te élsz.
Attól még máshol megterem a gyümölcs. Az északi sarkon se halnak éhen. Meg a sivatagban is élnek emberek.
2024. júl. 10. 15:27
15/42 anonim válasza:
#13 Azt nem mondta a kérdező, hogy éjjel is annyi van. De akkor is inkább az. Én imádom a telet is, megvan a szépsége de abba az ember belebetegszik egy idő után. Pont elég neki az a 3 hónap (mostanában már inkább csak 2), illetve a nyárnak is elég a 3-4 hónap. Így szép, ezzel ki vagyok most békülve.
2024. júl. 10. 15:32
16/42 A kérdező kommentje:
10# 13# végre értelmes válaszokat írnak.
Szerintem el se tudják képzelni hogy mennyi az 50fok. Az sokkal halálosabb mint a -20. A hidegebb tájakon -30 fokban pólóban maszkálnak, de semmi bajuk. Mert hozzászoktak.
Próbáld meg ugyanezt 50 fokban (ezt mindig árnyékban mérik, napon az inkább 60-70)
Nem bírsz annyi vizet inni hogy ne száradj ki. Ha mégis, hőguta agyvérzés stb.
-20 fokban meg felveszek egy kabátot és semmi bajom.
2024. júl. 10. 15:33
17/42 anonim válasza:
Én ugyan strandon nem voltam vagy 10 éve, de nyár. Utálok bádogember módjára beöltözve járkálni. Szeretem a kertem, gondozni a virágokat, palántákat. Alig várom mindig a tavaszt, hogy vége legyen a sivár szürke napoknak és felébredjen a természet. Februárra màr tiszta depi vagyok.
2024. júl. 10. 15:34
18/42 anonim válasza:
Kérdező, jó pár országban van örök nyár és örök tél is. Nem tudom, hogy ennek a kérdésnek mi értelme van. Ott is élnek emberek.
2024. júl. 10. 15:38
19/42 anonim válasza:
#16, ez így már eléggé szélsőséges. 60-70 fok már nem örök nyár, hanem élhetetlen éghajlat, ahhoz képest persze, hogy inkább a -10° , abban legalább nem halunk meg. De pl a sivatagban éjjel kimondottan hideg van, még mindig inkább a sivatag mint az örök mínusz. Nem tudnék úgy élni. Annyira nem szeretem a hideget, hogy télen 3-4 hétig ki se megyek, csak a kukát kivinni. Itthonról dolgozom és a telet végigdepizem itthon.
2024. júl. 10. 15:40
20/42 anonim válasza:
Jó olvasni, hogy nem csak nekem depis a tél. A télből elég lenne úgy ha le esne november közepén-végén egy nagy hó, lennének nagy mínuszok. Az ünnepek eltelnének így aztán január közepén elolvadna és jönne a tavasz. Március közepén már simán lehetnének 20-25 fokok. Ezt aláírnám.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!