Kezdőoldal » Emberek » Egyéb kérdések » Ilyen sok ember hiszi azt,...

Ilyen sok ember hiszi azt, hogy a holdraszállás kamu volt?

Figyelt kérdés

Facebookon szinte mindig, amikor bármelyik csoportban kikerül valami holdraszállásról szóló cikk (évfordulót ünnepelnek, érdekességet írnak le, stb.), jönnek rá nevető smiley-s reakciók, és minimum egy komment (de inkább több), ami szerint kamu volt az egész, csak egy stúdióban vették fel. Ezt a konteót ilyen sokan elhiszik?

A laposföldhívők egy külön kategória, de én olyantól is olvastam már ilyet, aki amúgy rendesen, a gömb alakú Földben hisz és abban is, hogy jártunk az űrben, de a holdraszállás az viszont szerinte hazugság.

júl. 9. 08:16
1 2 3
 21/29 anonim ***** válasza:
100%

A mars nem sokkal nagyobb mint a Hold de pont elég az, hogy nagyságrendekkel messzebb van.

No meg nem olcsó mulatság onnan visszahozni közetmintát.

Nem tudnánk meg többet a bolygóról ha lenne ilyen minta, ráadásul iszonyat sok pénzbe kerülne.

Nem lenne kifizetődő.

Bőven elegek a szondák.

júl. 9. 16:07
 22/29 anonim ***** válasza:
100%

A Föld-Mars táv nagyobb, mint a Föld-Hold táv. A marsi mintavételre pedig már kidolgozott a NASA egy viszonylag publikus programot (Mars 2020), az abba tartozó Perseverance marsjáró már landolt is. Közel fél évvel (!) indítása után. Sőt, lassan már 3,5 éve aktívan küldi az adatokat.

[link]

[link] mars-rock-samples/

A másik pedig, mint azt elég sok honlap közölte már, illetve a NASA is adott már ki róla közleményt, a Nemzetközi Űrállomás jelen modulja 2030-ig üzemel, de már dolgoznak az újon. Addig meg a Gateway is képbe kerül lassan, ami az első Hold körüli űrállomás lesz, ami pedig az Artemis programhoz lesz majd elengedhetetlen, ami meg egy átfogóbb küldetés a Holdra.

[link]

[link]

Szóval jócskán dolgozik min épp a NASA, de a Gateway pl. nem csak az ő projektjük, hanem a Európai Űrügynökség, illetve a Japán ügynökségé is.

(tudom, hogy nem kimondottan ezekről szólt a kérdés, de pár válasz után nem tudtam nem leírni mindezt)

júl. 9. 18:48
 23/29 anonim ***** válasza:
0%

"Föld-Mars táv nagyobb, mint a Föld-Hold táv"

Nem mondod????

Itt az a lenyeg, hogy ha egy fiszfasz mintat nem tudsz felgyorsitani szokesi sebessegre az adott egitesten, akkor egy emberekkel teli ureszkoszt megugyse. A tav nem lenyeges, az csak ido kerdese, ha nagyobb a tav, kesobb er ide a verda.

40F incel

júl. 9. 18:55
 24/29 anonim ***** válasza:
100%

23

De, fel tudnak gyorsítani szökési sebességre.

A holdról már nem egyszer hoztak úgy közetmintát, meg ugye ott van a fél tucat emberes holdraszállás..

júl. 9. 19:32
 25/29 anonim ***** válasza:
0%
Nem gondolom feltétlenül konteónak vagy elmeroggyantságnak, hogy a mai hazug világban feltételezni lehessen ilyesmit. A mai hazug világ már akkor elkezdődött.
júl. 9. 20:39
 26/29 A kérdező kommentje:
25: Bocs, de én már az alaplogikáját nem értem a feltevésnek. Miért kamuzták volna be, hogy jártak a Holdon, amikor nem is? Nem gondoltak bele abba, hogy aztán egyszer később, ha valaki tényleg eljut a Holdra, akkor majd megtudja a világ, hogy az akkori holdraszállások csak kamuk voktak?🤔
júl. 9. 20:45
 27/29 anonim ***** válasza:
100%

Abból, hogy sok hazugság van a világban nem következik automatikusan az, hogy minden hazugság.

Ne legyél faék egyszerű...

júl. 9. 21:01
 28/29 A kérdező kommentje:
27: Na meg az olyan konteók közül, melyek szerint pusztán szórakozásból bekamuznak valamit az emberiségnek (holdraszállás, gömb alakú Föld stb.), soha egyikről sem bizonyosodott be a történelem folyamán, hogy igaz.
júl. 9. 21:27
 29/29 anonim ***** válasza:
100%

Az Osztrák-Magyar Monarchiának miért nem voltak gyarmatai amerikában? Hisz addigra már több ország is állítólag eljutott oda. Szerintem nem is létezik ez az amerika hisz ha Kolombusz el tudott oda jutni akkor a világ összes többi országának kéne hogy gyarmata meg mindene legyen ott:D

Nem azért, de szándékosan játszod a hülyét már bocsi? Senki sem fog milliárdokat költeni arra hogy a Holdra menjen mikor bőven van más űrrel kapcsolatos kísérlet/felfedezni való. A termaformálás pedig csak a scifi-ben könnyű, jó ideig még bonyolultan sem fogunk tudni ilyesmit csinálni.

júl. 9. 22:10
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!