A covid idején miért adták ki mindenkinek a diplomát nyelvvizsga nélkül? Nem igazságtalan ez?
Pontosan! Teljesen felesleges nyelvvizsgával b@sztatni olyan embereket, akik semmilyen szinten, soha nem fognak idegen nyelvet használni semmire a betöltött pozícióikban!
Belőlem is kikényszerítettek egy alapfokot, amit azóta sem használok semmire, - de arra jó volt, hogy egy teljesen felesleges plusz akadályt gördítsenek a céljaim elérése elé!
Értem én, hogy a tankönyveket forgalmazóknak, tanároknak, a vizsgaközpontoknak ez jó üzlet volt, de nekem teljesen szükségtelen és költséges akadály, életemből értelmetlenül felőrölt idő, energia volt, ami három évet vett el az életemből. A 18 hónapos sorkatonai szolgálatomnak több értelme volt, mint ennek, pedig azt sem meggyőződésből voltam kénytelen végig csinálni!
-Tudom, ami másnak rossz, az a hülyeségeket kiagyalóknak nem fáj!
Honnan tudod előre, hogy nem fog kelleni? Annyira nevetséges, a munkahelyemen én vagyok az egyetlen aki beszél angolul, én vagyok odalökve minden ilyen feladathoz…
Én németül tudok annyit, hogy nem adnának el (mi még oroszt tanultunk, nem vagyok már mai gyerek).
Közgazdász vagyok, 94-ben végeztem, de SOHA nem volt szükségem semmiféle nyelvtudásra. Mindig a versenyszférában dolgoztam, volt ebben kis családi vállalkozás is, és multi cég is. Most szabadúszó vagyok már 20 éve, bíróságoknak dolgozok mint adószakértő. Engem pl. csak a diploma miatt kár lett volna baxtatni a nyelvvizsgával. És jól írta valaki, az ember céljait is meg tudja akasztani.
Családomban van olyan 40-es, akinek 2008. óta a tanulmányi osztály fiókjában volt a diplomája, mert egy középfokú nyelvvizsgát nem tudott kiizzadni (tényleg megpróbált mindent, magántanár, nyelviskola, komplett nyarai mentek rá a főiskolás évek alatt az intenzív nyelvtanfolyamokra.) Ő is a coviddal kapta meg aztán a diplomát.
Ilyenkor szerintem az is van sokakkal, hogy ugye mivel a meg nem kapott diploma az nem diploma, ezek az emberek általában elhelyezkedtek valami sokkal gagyibb munkakörben, mint amiről a végzettsége szól(na, ha lenne diplomája). Ez a rokon csaj is lehúzott már 15 évet sima huszadik adminisztrátorként minimálbérért.
Most szerinted, hogy a fejéhez lett vágva a vágyott diploma a covid jegyében, szerinted 42 évesen van valami kiugrási lehetősége munka terén? A nagy semmi, marad, ami volt. Holott ha nem lett volna ez a nyelvvizsga követelmény, és frissdiplomásan anno bedolgozta volna magát valahova, akkor már nem itt tartana.
Tényleg ne irigyeld ezeket az embereket, mert velük is kib...sztak.
Miért lett lepontozva a 14?
Tök logikusan végigvezette, hogy az így kiadott diplomák (az előzmények miatt) már egy kalap szart nem érnek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!