Kezdőoldal » Emberek » Egyéb kérdések » A covid idején miért adták ki...

A covid idején miért adták ki mindenkinek a diplomát nyelvvizsga nélkül? Nem igazságtalan ez?

Figyelt kérdés
Ha így tudtam volna, akkor a 2010-es években én is belevághattam volna egy szaknak a kitanulásába, pont a nyelvvizsga húzott vissza, hogy bele is vágjak.
júl. 8. 15:05
1 2
 11/18 A kérdező kommentje:
Kiadhatnák mindenkinek a diplomát, akiknél nem elvárás egy nyelvtudás. Ez igazságtalan, hogy most már megint nyelvvizsgához kötik.
júl. 8. 22:51
 12/18 anonim ***** válasza:
44%

Pontosan! Teljesen felesleges nyelvvizsgával b@sztatni olyan embereket, akik semmilyen szinten, soha nem fognak idegen nyelvet használni semmire a betöltött pozícióikban!

Belőlem is kikényszerítettek egy alapfokot, amit azóta sem használok semmire, - de arra jó volt, hogy egy teljesen felesleges plusz akadályt gördítsenek a céljaim elérése elé!

Értem én, hogy a tankönyveket forgalmazóknak, tanároknak, a vizsgaközpontoknak ez jó üzlet volt, de nekem teljesen szükségtelen és költséges akadály, életemből értelmetlenül felőrölt idő, energia volt, ami három évet vett el az életemből. A 18 hónapos sorkatonai szolgálatomnak több értelme volt, mint ennek, pedig azt sem meggyőződésből voltam kénytelen végig csinálni!

-Tudom, ami másnak rossz, az a hülyeségeket kiagyalóknak nem fáj!

júl. 8. 23:00
 13/18 anonim ***** válasza:
36%

Honnan tudod előre, hogy nem fog kelleni? Annyira nevetséges, a munkahelyemen én vagyok az egyetlen aki beszél angolul, én vagyok odalökve minden ilyen feladathoz…

júl. 9. 08:10
 14/18 anonim ***** válasza:
27%

Én németül tudok annyit, hogy nem adnának el (mi még oroszt tanultunk, nem vagyok már mai gyerek).

Közgazdász vagyok, 94-ben végeztem, de SOHA nem volt szükségem semmiféle nyelvtudásra. Mindig a versenyszférában dolgoztam, volt ebben kis családi vállalkozás is, és multi cég is. Most szabadúszó vagyok már 20 éve, bíróságoknak dolgozok mint adószakértő. Engem pl. csak a diploma miatt kár lett volna baxtatni a nyelvvizsgával. És jól írta valaki, az ember céljait is meg tudja akasztani.

Családomban van olyan 40-es, akinek 2008. óta a tanulmányi osztály fiókjában volt a diplomája, mert egy középfokú nyelvvizsgát nem tudott kiizzadni (tényleg megpróbált mindent, magántanár, nyelviskola, komplett nyarai mentek rá a főiskolás évek alatt az intenzív nyelvtanfolyamokra.) Ő is a coviddal kapta meg aztán a diplomát.

Ilyenkor szerintem az is van sokakkal, hogy ugye mivel a meg nem kapott diploma az nem diploma, ezek az emberek általában elhelyezkedtek valami sokkal gagyibb munkakörben, mint amiről a végzettsége szól(na, ha lenne diplomája). Ez a rokon csaj is lehúzott már 15 évet sima huszadik adminisztrátorként minimálbérért.

Most szerinted, hogy a fejéhez lett vágva a vágyott diploma a covid jegyében, szerinted 42 évesen van valami kiugrási lehetősége munka terén? A nagy semmi, marad, ami volt. Holott ha nem lett volna ez a nyelvvizsga követelmény, és frissdiplomásan anno bedolgozta volna magát valahova, akkor már nem itt tartana.

Tényleg ne irigyeld ezeket az embereket, mert velük is kib...sztak.

júl. 9. 09:44
 15/18 anonim ***** válasza:

Miért lett lepontozva a 14?

Tök logikusan végigvezette, hogy az így kiadott diplomák (az előzmények miatt) már egy kalap szart nem érnek.

júl. 11. 06:04
 16/18 anonim ***** válasza:
Kedves kérdező! Nagyon sok helyen el lett törölve végleg, úgyhogy lehet te is jól jársz vele, nemcsak a covid időszakosok✝️
júl. 13. 00:07
 17/18 A kérdező kommentje:
Akkor írjál példát hogy hol?
júl. 13. 00:39
 18/18 anonim ***** válasza:
Tanszéket kell megkérdezni. A TO-ba is írhatsz egy e-mailt, vagy felhívod őket. :)
júl. 13. 05:32
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!