Nem tartjátok igazságtalannak, hogy idén nem kellett nyelvvizsga a diplomához, de átsorolás van?
A nyelvvizsga alapvetően nem azért lett eltörölve, mert a hallagtók nem tudnak otthon felkészülni a lezárások alatt, hanem azért mert:
1. Jól jön (főleg válság alatt) a sok friss diplomás munkaerő az államnak (ha ők nem kapnának diplomát, nem kezdenének dolgozni, és így nem adoznának)
2. A nyelvvizsga megszervezése a szeméyles jelenlét miatt kockázatot jelent.
Az átsorolás esetén egyik sem áll fentnt ezek közül, mert:
1. Akit átsorolnak nem most végezne.
2. Egyetemre úgyis bemegy az ember személyesen ha kell, mert oda "muszály" bemenni.
Illetve: A friss dilomások nem a többi diplomástól veszik el a helyet. Nincs megadva, hogy ezer mérnök/orvos/akármi lehet az országban, és ha egy új mérnök lediplomázik, akkor a meglévő 1000 közül valakinek bevonják a diplomáját.
Ezzel szemben az államilag támogatott képzésben meghatározott számú hely van. Ha a haverodat átrakták fizetősre, valószínűleg valaki más (aki jól teljesített) megkapta "az ő helyét" államin.
Mondhatnánk hogy jó, legyen több támogatott hely, de az sok pénzbe kerülne. Ezzel szemben a nyelvvizsga eltörlése nem kerül az államnak pénzbe.
Igen, de nem azt ellenzem, hogy van átsorolás, hanem, hogy a nyelvvizsgát elengedték.
Egyetemista vagyok, nem soroltak át és több nyelvvizsgám van.
De az átsorolás szüneteltetését inkább támogattam volna, mivel ez pillanatnyi állapot (fél év), a nyelvtanulásra pedig volt minimum 9+3 év (ha csak 3.osztalyban kezdte valaki, nem volt nulladikos és azonnal kezdte az egyetemet, ami csak 6 félév)
Nem tartom igazságtalannak.
Itt volt a vírushelyzet, ugyanùgy lehetett tanulni, vizsgázni online, nekem is volt így tantárgyam. Alkalmazkodni kell a helyzethez, nem utólag sírni hogy milyen rossz az élet. Ez vonatkozik a nyelvvizsgásokra is, csak azok most nyilván röhögnek a markukba
"...mert oda "muszály" bemenni."
Muszáj-uszály, így könnyebb megjegyezni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!