A covid idején miért adták ki mindenkinek a diplomát nyelvvizsga nélkül? Nem igazságtalan ez?
"Ha így tudtam volna, akkor a 2010-es években én is belevághattam volna"
És nyilván csak ez tartott téged vissza... :D
"Az élet ilyen, egyszer te jársz jobban, máskor mások. "
Én még mindig csak várom, hogy mikor lesz olyan amikor én járok jobban.... :D
#6 Pont hogy el se kezdte.
A kérdésre:
És mi akadályozza meg, hogy most, a 2020-as években belevágj egy szaknak a kitanulásába? Akár nyelvvizsgával, ha még kell addig amire elvégzed.
Szerintem a diplomaosztást nyelvvizsgához kötni volt igazságtalan.
Tanultál x évet azért, hogy ne ismerjék el, csak kizsarolt plusz tanulmányok árán, - amit többnyire saját zsebből is fizethettél!
Én is futottam engem érő "igazságtalanságokba", - amikor állam bácsi egyet gondolva húzott egyik napról a másikra különböző színű vonalakat - naná, hogy mindig az én káromra - és én sem tudtam mit tenni, be kellett kapnom az egymást érő cokikat!
Tudom nem leszek népszerű, de én is így kaptam meg a diplomát államvizsga után egy évvel.
Nekem két nyelvvizsga kellett. Az egyik sikerült, a másikkal borzasztó sokat szenvedtem. Többször voltam vizsgázni is, rengeteg pénz elment tanárokra. Egyszerűen nem ment...
Nekem megváltás volt ez a bejelentés a rengeteg kínlódás után.
Azóta is teljesen jól elboldogulok egy nyelvvizsgával. És emiatt szerencsére nem ragadt bent örökre a diplomám.
Nem kell irigykedni a tanító ismerősődre. Végigcsinálta a rengeteg vizsgát, a szakdogát, gyakorlatot, államvizsgát. Semmit nem von le ennek az értékéből az, hogy nincs nyelvvizsgája. Anélkül is lehet kiváló munkaerő.
"kizsarolt plusz tanulmányok árán"
Egyrészt nincs szó zsarolásról, tekintve, hogy eleve annak tudatában kezded meg a tanulmányaidat, hogy vannak feltételei azok elvégzésének.
Másrészt ha már diplomát akarsz, akkor a te felelősséged annak megfelelően képezni magad. 18 éves korig eleve ingyen kapod a nyelvoktatást, amivel alapvetően fel lehet készülni a nyelvvizsgára.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!