Fizu előtt más is ennyire tehetetlennek érzi magát?
fizu előtt 1héttel már kb teljesen ki vagyok fogyva, csak pár 1000 ftom marad..aztán, amikor otthon vagyok, munka előtt, mivel semmi pénzem, egyszerűen egy szardarabnak, egy csóró tehetetlennek érzem magam, csak fekszek, alszok, szenvedek,lassan telik az idő, várom hogy mehessek munkába hogy le legyen kötve a figyelmem, szóval ezek a napok rohadt szenvedősek és idegtépőek. És amikor elkövetkezik a fizu nap, amikor látom a számlámon a pénzt, mintha (elnézést) belőttem volna magam valamivel, teli leszek életkedvvel, energiával, mintha kicseréltek volna. Aztán ez tart addig amíg ki nem koltekezek, és így tovább, mint egy ördögi kör
(diákmunkás vagyok,szóval nem olyan magas a fizum, havi 150-200k között)
Érdekelne hogy másnál is van hasonló jelenség?
Autó felejtős, szóval az utazási költségek kb fixek.
Étel-ital, megoldható napi 700Ft-tól a csillagos égig attól függően, mekkorák az igények
Ha háztartást tratasz fenn vagy be kell szállni, akkor erre legyen olyan 30-40e Ft/hónap
Innen kezdve a szórakozás 20-30eFt elég kell, hogy legyen
Esetleges ajándékvásárlásra lehet kalkulálni 10e Ft-ot
Innen kezdve a nem feltétlen jogos kiadásokra marad a 150e Ft-ból mondjuk 30-40eFt, tehát kb 1000-1500Ft/nap. Ezt bőven be lehet osztani.
#11 napi kaja 700 forintból?? Azt hogy az istenbe oldod meg, vezesd már le. Az a baj, hogy itt sokan szerintem úgy kommentelnek, hogy még nemis élnek önállóan, mert ezek szerint fogalmuk nincs, mi mennyibe kerül. Egy ebédet nem lehet kihozni 700 forintból, nemhogy egy egész napot.
A listából még ki is hagytad a telefonszámlát, internetet, tisztálkodási/tisztítószereket, esetleg ha sportol, annak a költségeit, fodrász, ruházat, és még kismillió egyéb költség, ami még mindig nem a luxus kategória, hanem alap megélhetés.
Meg lehet oldani, kedves 12, magam tapasztalata alapján mondom.
Nem hagytam ki a rezsit...
Nyilván nem bélszín az, ami a napi 700-ból kijön. Amikor érintett voltam ebben, nap, mint nap számoltam a kiadásokat, szóval biztosak lehettek benne, hogy tartottam a limitet. Nem érdekel, ha nem hiszel (hisztek) nekem, nem ettől nekem semmivel sem rosszabb. Mondtam, ha valakinek kellő önfegyelme és alázata van ehhez, meg lehet oldani.
Nyilván, akik nem rendelkeznek bizonyos erényekkel és ezzel szembesülnek, az közönségessé teszi őket, amivel csak "rásegítenek a dolgoknak". Igény kérdése ez...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!