Nem birom ezt idegileg,mit tegyek? (Hosszú lesz)
Az a helyzet,hogy utalom magam es az eletem. Egesz altalanosban piszkaltak,bantottak,gimiben is. Par ev mulva ott is hagytam a gimit,mert annyira b*sztartak,meg a tanarok is ram szalltak. Jelenleg egy szakkozepiskolaba jarok. Itt sem egyszeru,sok a beszologatos,kotekedo,suttyo. Nem annyira szeretek ide jarni,beszologatnak nekem,de legalabb nem csak nekem,egymassal is ilyenek,ez egy ilyen iskola,sajnos ide tudtam csak jonni,de legalabb az a tudat nyugtat meg ezzel kapcsolatban,hogy nem csak velem ilyenek,viszont itt se tisztelnek. Nem egeszen az iskolaval van bajom,hanem a gyakorlati hellyel. Korabban irtam ki kerdeseket is,2 vegzos tanulo folyton kotekedett velem,volt amikor az egyik leallt fenyegetozni,mert visszaszoltam neki,dirigaltak,ugy kezeltek mint egy hulyet,mindent ramkentek,konkretan sz*rba se vettek. A tobbiek ugyanezt a dinamikat vettek fel,hiaba elment innen az a 2 vegzos tanulo,ugyanugy viszonyulnak hozzám a tobbiek.Leneznek,gunyolodnak,hulyenek neznek,rajtam vezetik le a duhuket,ugy beszelnek velem,mint egy kutyaval,mar oda se merek menni hozzájuk,mert ki se birja egyikojuk sem legalabb 2 percre,hogy ne szoljon be nekem valamit. Fonok fulebe jutott ez vegul,es leb*szta oket jol,annyira,hogy tolem kertek bocsanatot,meg is erdemeltek.Viszont akkor sem merek nagyon szolni a fonoknek,volt amikor egy tanulo behivta egy baratjat mind azert,hogy velem kotekedjen,szologasson be. En errol szoltam a fonoknek,o intezkedett is,megmondta annak a tanulonak,hogy ne hozza ide tobbet azt a baratjat. Emiatt meg ide jottek hozzam a tanulok,dolgozok szemrehanyas keppen,hogy mit kell szolni a fonoknek,az egyik igy ezt mondta nekem emlekszek,hogy "Na menj innen a g*cibe tolem"
Van amikor az egyik dolgozo csunyan beszel velem,olyan is volt,hogy lebolondozott,meg leorditott tiszta erejebol,mert elrontottam valamit.
Olyan munkakat vegeztetnek el velem,aminek semmi koze nincs a szakmahoz. (Volt,amikor egy zsak marha tragyat kellett pakolnom,olyan is volt egyszer,hogy egy munkas furta a falat es emiatt raesett egy kep a fejemre,amibe uveg volt,szerencse nem tort szet a fejemen,erre meg elkezdtek gunyolodni rajta meg rohogni,nem is erdekelte oket az eset)
Otthon se jo a helyzet,anyammal elek,o meg minden apro dologert ordibal velem,hozza se lehet szolni mert mindenert ordit,dunnyog.
Se helyes nem vagyok,se szellemes,se gazdag,se dominans,megvedeni se tudom magam, sehova nem tudok beilleszkedni.
Ennek ellenere probaltam mar dolgozni magamon es nyilni a vilag fele,elkezdtem edzeni,adok magamra,igyekszek normalisan viselkedni,vegul nehany baratot szereztem magamnak szerencsere,viszont a legtobb ember,akikkel ismerkedni probaltam,mind kiszurtak velem,nem foglalkoztak velem,rosszul bantak velem. A lanyok mindig lekoptattak,tarsasagba fiuk mindig rajtam kemenykedtek,mindig nekem szologattak be, kellemetlen helyzetbe hoztak,mind azert csak,hogy ok menok legyenek. Massal bezzeg foglalkoznak,jol neznek ki,jol elnek,van valakijuk az ilyen meg semmibe van nezve. En mar nem is futkosok emberek utan,megutaltam az osszes embert,nem konyorgok mar senkinek sem. En nem birom megerteni, hogy engem miert nem fogad el senki,miert rajtam kell gyakorolnia a hatalmukat mindenkinek,miert nem vesznek emberszamba,miert nem jovok ne a lanyoknak illetve miert koptatnak le,miert nekem szologatnak be…miert nekem kell mindig a vesztes szerepben lennem,akarhova megyek es miert nincsen semmi eredmenye a kuszkodesemnek?
Nelkulozve elek,nem telik nekem semmi olyanra,nem vagyok tehetos. En mar nem latom semmi ertelmet az eletnek,mindenki csak bant,foldbe tipor,semmi sem sikerul, mindenki megkulonboztet,nem kellek senkinek sem,nem baratkozik/ismerkedik velem senki sem,gunyolodnak rajtam,beszologatnak.
Szegyen nem szegyen fiu letemre minden este sirva alszok el,annyira utalok elni,miert van ez? Valami atok van rajtam vagy egy tabla,amire ki van irva,hogy velem szemetkedni kell nem pedig baratkozni? Ebben az a legbosszantobb,hogy akarmennyire is tettem ellene nem jott ossze semmi,es raadasul nelkulozve elek,ami plane megnehehiti azt,hogy a helyzet valtozzon. Hiaba edzek,hiaba adok magamra,hiaba igyekszek senkit sem megserteni egy rossz szóval sem. Nem erzem magam semmibem sem tehetsegesnek,nem vagyok ugyes,talpraesett,okos,nem ertek semmihez sem. Csak tudnam,hogy miert erdemeltem ki azt,hogy egy porszemnyit se erjek meg hogy mindig a luzer szerepben kell lennem,nem hogy kapnek egy kis jot az elettol,emberszamba vegyenek az emberek es lenne latszata a szenvedesemnek. A problemaimat senkisek se nagyon mondom el,mert vagy nem erdekel senkit sem,vagy kirohognek. Volt,amikor a sajat szuleim is kirohogtek,ok meg engem hibaztatnak mindenben,semmiben sem segitenek ezen,nem ertenek meg. Kiskoromba sose mutattak meg nekem,hogy hogyan vedjem meg magam,hogyan illeszkedjek be,hogyan ismerkedjek. Apam rendesen lenez engem,amiert nyuszi vagyok meg ugyetlen,hat ezek utan minek kene lennem?? Vagy mit gondol,minden magatol fog valtozni vagy mi?
Trollkodo,beszologato,rosszindulatu kommentelok ne irjanak! Valaki segitsen konyorgok,mert nagyon tehetetlenul erzem magam.
Bocsanat,ha valamit osszeszedetlenul fogalmaztam valamint,ha helyesirasi hibakat ejtettem,kerlek nezzetek el,mivel nem vagyok a legjobb lelki allapotban.
Korabban is irtam ki kerdeseket:
https://www.gyakorikerdesek.hu/emberek__egyeb-kerdesek__1263..
https://www.gyakorikerdesek.hu/emberek__munkahely-kollegak__..
https://www.gyakorikerdesek.hu/egyeb-kerdesek__onismereti-ke..
Igen pszichoterápia jót tenne, egy magán rendelőben ami alkalmanként akár 20 ezer forint is lehet.
SZTK-ban ingyenesen inkább csak krízis helyzeteket kezelnek, persze itt is nyomós ok van a segítségkérésre, de: a kérdezőnek először el kell mennie pszichiáterhez (mert csak ő tudja beutalni a pszichológushoz) a pszichiáter gyógyszerekkel akarja tömni, persze ezt vissza lehet utasítani, de ha annyit mond a kérdező, hogy nem tud aludni már írja is fel neki a receptet gondolkodás nélkül. (Tapasztalat)
Utána be kell neki magát könyörögni pszichológushoz, akihez ha nincs éppen várólista, jó ha havonta tud kapni időpontot beszélgegni. Az eleje ugye a helyzetfelmérés szóval minimum 2 alkalommal inkább csak a páciens beszél, és a pszichológus max pár kérdést feltesz.
A gyógyszereket eközben személyre szabottan állítják, azaz mindenfélekèppen lesz az elején ilyen-olyan mellékhatás. Például: álmosság, nyugtalan láb, hányinger, remegés, szédelgés stb stb.
Tudom ezzel nem sokat segítettem, hogy ezeket leírtam, de jobb tisztában lenni ezekkel.
Az lenne a jó, ha elvégeznéd a sulit utána találnál egy jó kis csapatot akikkel hülyéskedve, jól telik a munka, és meg is fizetik. Azaz egy jó állás helyre tehetné az önértékelésed. Idővel pedig lehetnél egyéni vállalkozó, és akkor te válogatod meg az embereidet, szerintem ez jó cél lehet a számodra, akkor már el is költözhetsz majd otthonról és minden rendbe jön, sokat kell küzdened de sikerülhet! Kitartás!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!