Kezdőoldal » Emberek » Egyéb kérdések » Hogyan spóroljak?

Hogyan spóroljak?

Figyelt kérdés
Sajnos elküldtek a munkahelyemről, mert sokat voltam táppénzen a fiam miatt. Most munkanélkülin vagyok 3 hónapig, egyedül nevelem a fiam. Gyerektartàs, családi pótlék, munkanélküli segély együtt kb. 200 ezer Ft. Saját házban élünk, így csak a rezsit kell fizetnem, aki kb. 40-50 ezer. 150 ezerből megtudunk élni ketten? Sajnos mivel itt a nyári szünet és így muszáj főznöm, hogy legyen itthon főtt étel mindennap meg ugye nyár van így azért csak elakarom néha vinni strandra a fiamat. Már keresem a munkát, de nyáron nem tudok elmenni sehova, mert egy 7 éves gyereket nem hagyhatok itthon egyedül.

#Spórolás, élelmiszer, rezsi,
2024. júl. 4. 20:58
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:
26%
Mindenképpen a strand legyen az elsődleges, végülis egy strandos fagyi meg lángos árából csak egy hétig tudnátok enni.
2024. júl. 4. 23:45
 12/15 anonim ***** válasza:

Anyukád nem tud azzal kisegíteni, hogy vigyáz a fiadra, ha esetleg találsz munkát, a nyári szünet erejéig, vagy állja pár bevásárlásotokat?

Strand alatt nem tudom, hogy mit értesz, mert lehet menni sokezerért fancy csúszdaparkba, meg fillérekért puttóbb helyre, meg akár tök ingyen tópartra is, ha van a közelben. Esetleg ahelyett más program, menjetek mondjuk kirándulni egy szép, de nem túl forró napon, a gyereknek ugyanúgy maradandó élmény (én legalább is jó szívvel emlékszem vissza a nagyapámmal a Mátrában tett kirándulásokra), lehet bepakolni szendvicseket, sok vizet, és ingyen van, vagy max. egy buszjegy, vonatjegy.

Egyébként nem lehetetlen. Nem tudom, mennyire van igényetek a változatosságra kaja terén, de én - igaz, egyszemélyes háztartást víve - sokat tudok azon spórolni, hogy nagy adag ételeket főzök, 5-6 adagot, meg legalább kétfélét, és bedobozolom. A felét lefagyasztom, mikor elfogy a hűtőbe rakott adag, akkor előveszem a fagyasztottat, így nem romlik meg. Nagy kiszerelésben minden olcsóbb, és a munka is kevesebb vele, egy délutánt töltök el a konyhában állva, de pl. amíg sül a rakott krumpli, addig fel lehet tenni a tésztát főni, amíg fő a tészta, addig neki lehet állni gombát szeletelni, stb., alapvetően nagyon hamar megvan, sokkal kevesebb időm megy el, mint mikor minden nap, vagy minden másnap főztem, és anyagilag is jobban kijövök.

2024. júl. 5. 21:51
 13/15 anonim válasza:
Mondjuk ha ennyire nincs miből, akkor a 80 négyzetméteres ház kicsit luxusnak tűnik nekem. Nyilván abból nem fogsz engedni. Azért a nulla munkával 200.000 HUF bevétel eleg szép, szóval nem értem miért sopánkodsz. Nyilván el kell menned majd dolgozni, de ha nem születtél aranyásónak, ez úgyis elkerülhetetlen, ne legyél már ilyen tehetetlen. Most próbáld meg a nyarat széppé tenni a gyereknek, mert több ilyen lehetőséged nem lesz.
2024. júl. 9. 07:15
 14/15 anonim válasza:
Plusz ha okosan főzöl, és van időd (meg persze nem vagy lusta dög), akkor igen, kihozható 150.000-ből.
2024. júl. 9. 07:16
 15/15 anonim ***** válasza:
#1-es nagyon jókat írt. Kiegészíteném azzal, hogy sok helyen van népkonyha, és bizony, azok is járnak, akik egyáltalán nem lennének rászorulva! Napi két adag ingyen ebéd is valami!
2024. júl. 9. 15:46
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!