Ha egy munkáltató nem sajnálja az időt, munkaerőt arra, hogy egy egyórás interjúval kösse le 2-3 alkalmazott idejét, miért spórolja meg azt magának, hogy az elutasítást tudassa egy sablonlevéllel?
Remélem, hogy egy szakembertől megnyugtató választ kapok erre.
Azt még megértem, hogy ha csak jelentkezem, az nem jelent semmit, mellettem megteszik zázan, nem írhatnak vissza mindenkinek (sok esetben előre gondolkodva tájékoztatnak, hogy ha x héten belül nem válaszoltak, akkor elutasítottak).
De azt nem tudom megérteni, hogy egy interjú után hogyan tudnak megfeledkezni a jelentkezésemről, illetve nem tisztelnek meg semmilyen értesítéssel, miközben van olyan munkáltató, aki az elutasítást is képes telefonon közölni.
Kedves XY, nem Önre esett választásunk, viszlát!
Egyszerű udvariassági kör, minimális energia befektetéssel. Ennek hiánya tiszteletlenségre utal. Nincs mit megérteni rajta. Van ilyen. Engedd el, ennyit tehetsz.
#2: hát, ja, csak nem egy munkáltató ezek közül évente beköszön LinkedInen, hogy van valami pozíció, ők meg nem értik, miért említem, hogy még az előző pályázatomról se kaptam visszajelzést...
Szóval ez hosszútávon nagyon rossz taktika, mert nem éppen pozitív kép alakul ki bennem a munkáltatóról.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!