Kezdőoldal » Emberek » Egyéb kérdések » Hogy reagálnátok arra egy...

Hogy reagálnátok arra egy barátságos embernek, hogy "Hol laksz?", ha 1: nem akarjátok megmondani 2: nem akartok hazudni?

Figyelt kérdés

Nem barátról van szó, csupán egy kedves / barátságos emberről. Az ilyentől ugye nehéz megtagadni a választ.

A "nincs köze hozzá" természetesen nem jó válasz.

(Az eset még nem történt meg, de szeretnék felkészülni rá.)

2024. júl. 4. 11:34
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
100%

De ki?? Egy bolond az utcán? Annak nem mondanék semmit.

Vagy egy ismerősöm, aki bár ismerős, de nem közeli? Annak simán megmondanám a városrészt.

2024. júl. 4. 12:51
 12/17 anonim ***** válasza:
100%
Mond ezt : Egy balaton melleti zelepüléshez közel 250 kilóméterre jeleti irányban.
2024. júl. 4. 13:06
 13/17 anonim ***** válasza:
72%

Hol laksz?

Otthon.

2024. júl. 4. 13:09
 14/17 A kérdező kommentje:

Köszönöm szépen a válaszokat!

Igaz, hiányzik a helyzet leírása...

A közeljövőben költözni tervezek, és egy esetleges helyzetre szerettem volna felkészülni, ha találkoznék egy új barátságos (azonos nemű) környékbeli emberrel (aki 1-2 alkalom után ismerősnek minősülhet). (Tágabb értelemben vett környékbelit kell értsetek ezalatt.) Az új lakókkal általában barátságosabban viselkednek (feltéve, ha az új lakó szemlátomást nem durva viselkedésű stb.). És nehéz nemleges / elutasító választ adni kedves embernek. (Pontosabban inkább én nem voltam benne kellően elegendő ilyen vagy ehhez hasonló helyzetben vagy nem éltem át mély / sok csalódást részükről. Meg már jó ideje nem beszélek új emberekkel.)

Jókat írtatok és köszönöm még egyszer. A legjobbnak – csak úgy, mint 7-es hozzászóló – én is 5-ös hozzászólását látom.

Valószínűleg csak tudatosítanom kellett (vagy mástól is hallanom?), hogy tényleg semmi köze nincs hozzá még akkor se, ha kedves és barátságos.

2024. júl. 4. 15:15
 15/17 anonim ***** válasza:
100%

Helyzet-, és emberfüggő. Csak azért, mert kedves(nek tűnik), nem fogok ilyen személyes adatot kiadni az ismeretség elején. Szóval vagy a megyét mondanám csak, esetleg, ha nincs jó előérzetem, akkor annyit, hogy "elnézést, nem szeretném elmondani".

Nem kioktatásnak szánom, hanem megerősítésnek, hogy meg kell tanulnunk felmérni, hogy kinek és mit árulunk, mondunk el magunkról, ugyanis nagyon sokan képesek visszaélni egy rakat infóval. Vagy úgy alakítani dolgokat, hogy ők jól járjanak.

2024. júl. 4. 16:07
 16/17 A kérdező kommentje:
Köszönöm 15-ös! Hasznos volt a te hozzászólásod is!
2024. júl. 5. 21:11
 17/17 anonim ***** válasza:
Most jöttem a Marsról Jóska. Nem látod, még egy kicsit zöldes a hátam...
2024. júl. 9. 11:14
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!