Szerintetek mi a probléma az emberiséggel?
Én szerintem az emberre nincs szükség csak tönkreteszi a bolygót pl: a globális, felmelegedés, szemétszigetek meg az állatfajok kihalása mind az ember hibája.
De én nem hibáztatok senkit ha mond egy jó okot hogy miért jó az emberiség a földnek.
Inkább mi nem. De az emberiség előbb vagy utóbb megfullad a saját sz.rjába. Gyakorlatilag feláldozták vagy tuk a bolygót a profitért.
Szerintem sok minden.
Egyrészt van egy képmutató réteg, akinek ha érdeke, eljátssza, hogy fontos neki a jövő, a fenntarthatóság, a hosszútávú gondolkodás, a környezetvédelem, meg maguk, az emberek, de amint annak a profitáló helyzetnek, eseménynek vége, rögtön visszatér a nagyzoló, pazarló, környezetet romboló életéhez.
Másrészt megjelent a corporate greed, ahol szinte csak a profithajkurászás a cél, mással nem is törődnek. Ha pedig valakinek csakis a profit lebeg a szeme előtt, bármire képessé válik. Kezdetnek erkölcstelen dolgokra, onnantól durvul tovább a helyzet.
Nagyon sok ember képtelen a többivel gond nélkül együtt élni, együttműködni. Állandóan a veszekedése, játszmázások, viszályok, mert egyszerűen képtelenek erre. Ahogy sokan a kritikus gondolkodással is hadilábon állnak. Ennek hiánya pedig nagy gondokat fog majd hozni, globális szinten is.
Az emberek elhidegültek egymástól, nem értékelik egymást kellően, a kommunikáció milyensége, minősége is sokat romlott az utóbbi években, az énközpontúság, önzőség nagyon elterjedté vált.
Az emberi faj a legfejlettebb egyszersmind legprimitívebb életforma a bolygón.
Alig kétszáz év alatt lelaktuk és teleszemeteltük a Földet.
De ( remélem) hamarosan véget ér a pusztításunk.
Kiirtjuk magunkat és a Föld gyorsan rendbe teszi magát ha mi már nem pusztítunk el mindent.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!