Kezdőoldal » Emberek » Egyéb kérdések » Gáz ha megvan a felsőfokúm...

Gáz ha megvan a felsőfokúm angolból és amikor egy családtag megker h fordítsam le neki a Ryanaires appon az egyik szöveget azt mondom h itt nem tudom mire gondolhatnak?

Figyelt kérdés

júl. 2. 20:34
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:
8%

"Gáz ha megvan a felsőfokúm angolból és amikor..."

Dehát nincs meg.

júl. 3. 07:23
 12/20 anonim ***** válasza:
29%
A felsőfok az első értelmes belépő a már nyelvtudásnak nevezhető szinthez, utána kell rengeteget tanulni ahhoz, hogy tényleg beszéljen is egy nyelvet az ember. Én 18 éve szereztem felsőfokú nyelvvizsgát, olyan 10 évvel később éreztem azt, hogy igen, most már tényleg tudok angolul.
júl. 3. 08:13
 13/20 anonim ***** válasza:
55%

"olyan 10 évvel később éreztem azt, hogy igen, most már tényleg tudok angolul"

És akkor mi hozta meg ezt az érzést?

júl. 3. 08:17
 14/20 anonim ***** válasza:
29%

Nem gáz.

Nem tudhatsz mindent.

Én amikor elkezdtem (ELKEZDTEM) angolul tanulni es valaki kérdezett valamit, es mondtam, hogy nem tudom, nekem állt, hogy angolul tanulsz, és nem tudoood?? Én úgy leordítottam őket, hogy csak pislogtak, mert akkor kezdtem el tanulni, miért is kéne nekem már mindent tudni?? Szerencsére felfogtàk.

júl. 3. 08:49
 15/20 anonim ***** válasza:
65%

"úgy leordítottam őket ... Szerencsére felfogtàk."

... hogy nem vagy százas... :)

júl. 3. 09:02
 16/20 anonim ***** válasza:

Nálunk a fordítás egyre jobban elmaradt angolon is. Ha volt egy ismeretlen szó, nem magyarul kellett elmondani, mit jelent, hanem definiálni angolul.

Nekem nincs felsőfokúm, de anyanyelvi szinten beszélek. 2 ír, 1 angol és 1 ausztrál ügyfél hitte már azt, hogy amerikai vagyok.

Mindezek ellenére nem tudok fordítani. Magyarosítani meg még inkább nem. Ez egy külön szakma.

júl. 3. 10:18
 17/20 anonim ***** válasza:
31%
15# Idióta vagy, csak legalább ne reklámoznád.
júl. 3. 10:34
 18/20 anonim ***** válasza:
28%
@13 Addigra jutottam odáig, hogy használható szinten tudok szinkrontolmácsolni meg szépirodalmat fordítani magyarra. Ennél lentebbi szint nekem nem nyelvtudás, csak eszköz kajarendeléshez, ha épp utazik az ember.
júl. 3. 11:18
 19/20 anonim ***** válasza:
41%
Azért egy repülőtéri információ az nem magfizika vagy térdsebészet. Bele van értve a nyelvvizsgás nyelvtudásba. Mint ahogy középfok alatt meg az, hogy merre van a legközelebbi élelmiszerbolt,vagy van-e testvéred.
júl. 3. 11:54
 20/20 Thunderfairy ***** válasza:
100%
Azért elmagyarázhattad volna hogy szerinted mirre gondolhattak. Biztos hogy értetted a szöveget felsőfokkal. Nem kell szó szerint forditani.
júl. 4. 13:52
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!