Kezdőoldal » Emberek » Egyéb kérdések » Gáz ha megvan a felsőfokúm...

Gáz ha megvan a felsőfokúm angolból és amikor egy családtag megker h fordítsam le neki a Ryanaires appon az egyik szöveget azt mondom h itt nem tudom mire gondolhatnak?

Figyelt kérdés

júl. 2. 20:34
1 2
 1/20 anonim ***** válasza:
27%
Igen, gáz.
júl. 2. 20:40
 2/20 anonim ***** válasza:
84%
Nem mindegy, hogy miért nem tudod, hogy mire is gondolhatnak.. azért mert magyarul sem tudod értelmezni a szöveget, mert nem ismersz bizonyos dolgokat vagy azért, mert nem tudod lefordítani.
júl. 2. 20:47
 3/20 A kérdező kommentje:
2 szó ismeretlen volt és úgy először nem értettem de megnéztem és összeállt
júl. 2. 20:53
 4/20 anonim ***** válasza:
81%
Egyszer felsofokuval sem ismersz minden szot es kifejezest, masreszt szakmai szoveget te sem tudnal precizen forditani.
júl. 2. 20:55
 5/20 anonim ***** válasza:
28%
Nem irtam, hogy precízen kellene tudnia, de egy appot, ami a nagyközönségnek szól ergo nem szakszöveg, illene érteni nagyvonalakban, ezért (szerintem) az hogy 'nem tudja mire gondolnak' egy felsőfokúval gáz.
júl. 2. 21:11
 6/20 anonim ***** válasza:
79%
A repülésnek van egy szaknyelve, pl a check-in, boarding, board, checked bag, C bag, B bag stb. Nem nem gáz, hogy nem értetted, mert felsőfokúval sem egyértelmű ha szakszavakról van szó. Szóval nyugi, nem gáz. Kicsit sem.
júl. 2. 21:17
 7/20 anonim ***** válasza:
28%
Nem.
júl. 2. 21:59
 8/20 anonim ***** válasza:
91%

Nekem van csomó olyan dolog, amiről angolul olvastam, tanultam meg dolgokat, és fogalmam sincs, mi magyarul.

Pl. a főzéshez recepteket angolul nézem mindig, és képről + angolul ismerem őket, magyarul egy csomót nem. De pl. a sötét anyagon is nevettem, mikor először hallottam, olyan lusta, hogy csak így van lefordítva.

júl. 2. 23:45
 9/20 anonim ***** válasza:
91%
Felsőfokon beszélek angolul, de attól még vannak olyan jellegű szövegek, amiket nem tudok értelmezni. Jogi szövegek például. Még van az a kategória, amit értek, de nem tudnám megfelelően magyarra lefordítani, mert a magyar kifejezést nem ismerem.
júl. 3. 06:42
 10/20 anonim ***** válasza:
50%
Amit itthon felsofokunak csufolnak az kulfoldon egy 5 eves gyerek szintje kb
júl. 3. 07:04
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!