Az alsó kategóriás embereknek miért nincs hó végére sosem pénzük? Legtöbbször hó közepén már nincs pénzük, cigire általába van épp annyi, de az utolsó héten mindig mindenkitől kölcsön akarnak kérni. Szokott ez változni náluk?
"Az emberek sosem elégednek meg azzal, ami van,"
Én speciel elégedett vagyok azzal, amim van.
Azért, mert a "sok"eszű és nemeslelkű felső kategóriások, akik meghatározzák az alsó kategóriások (éh)bérét, azok magasról leszarják, hogy az mire lesz elég. Ha nem cigire költi, hanem egészséges étkezésre, akkor is elfogy hó vége előtt és kölcsön fog kérni, ha nem akar a kukából enni.
A felső kategóriások tehetnek róla, hogy egyre több az alsó kategóriás.
Azoknak panaszkodj.
9# hatuk mögött sunyulva. Amíg masokon egy újjal nem segítesz addig egy szavad se legyen !
Ne ítelkezz felettem es ne gerjessz veszekedest ismeretlenbe.
Nyilván azóta rengetegszer megkérdeztem , szépen, megértően de nincs kivel.
13 # a felelősségvállalás nálad nem működik csak a hárítás.
Nem , azért hogy vki becstelen nem más ember tehet!
De ez alap, ennyit mindenki tud akit arra neveltek hogy meglegyenek a normál emberi értékek.
Azért nincs pénzük mert egyszerüen ténylegesen éhbéren dolgoznak, hétről hétre vagy éppen napról napra is akár. De még egy egyébként jó fizetéssel is idejuthat valaki, ha tegyük fel eladósodik, és minden hónapban vonják a pénzt a számláról automatikusan, vagy épp elmaradásai vannak a számlákkal. Nagyjából pislognak kettőt és oda az a jó fizetésük is. Ezután pedig általában már nem futja arra hogy minden alapvető kiadásukat állni tudják. Ezen kívül mont írták is felettem már, ez eléggé egy ördögi kör is. Az emberek gyakran emlegetik hogy bezzeg cigire vagy piára mindig van - De az nem jut eszükbe hogy az a havi cigi meg piapénz édeskevés lesz ahhoz hogy kirántsa őket a szegénységből és eladósodásból. Ezen kìvül ez a réteg nem épp a pénzügyi tudatosságáról híres, hogy ha le is szoknának a káros szenvedélyekről akkor se látnának semmit a megtakarított pénzből mert másra fordítják. A végeredmény ugyanaz, kifolyik a kezükből. Az pedig hogy minden hónapban megteszik a kéregetőköreiket azért van, mert semmi sem változik. Minden hónapban ugyanazt az éhbért kapják, ugyanazokat kell befizetni, ugyanúgy enni kell - És ugyanúgy elfogyik a pénz idő előtt. Ha nem változtatnak semmin akkor ugyanazokat a köröket fogják futni. Teszem hozzá ez sokszor nem is rajtuk múlik, mert sokuknak lehetősége sincs tovább képeznie magát, más munkahelyet keresni, egyebek.
Én is épp ebből az "alsó kategóriás" rétegből vagyok, nekem ezek a tapasztalataim. Bár, ahhoz nem tudok hozzászólni hogy miért nem adják vissza a kölcsönkért pénzt. Nálunk minden hónap azzal indul például hogy visszaadjuk az összeget azoktól akiktől előzőleg kértünk.
16#se bocsánat, se telefon felvevés , semmi reakció amikor vissza kellene fizetni a penzt. Es olyan hazugsaggal hogy nem kaptak fizetést, pedig latszik a vasarlasokból hogy egyértelmű kaptak.
Azért alsó kategóriásak mert hazugok, gerinctelenek akik nem vállalják a felelősséget csak folyamatosan mast vagy vmit hibaztatnak.
En is szegenyen nőttem fel, de ilyet nem tapasztaltam soha
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!