Kölcsön adtam 30 ezer értékben valakinek. Már féléve várom/ ígérgeti a személy hogy vissza adja. Mit tudok tenni ez ügyben?
Ha nem írtatok róla papírt tanúkkal, akkor sok mindent nem tehetsz. De az összeg sem olyan jelentős, hogy mondjuk a hatóság érdemben foglalkozni akarna vele ha oda kerülne a dolog.
Ha 18 hónap nem volt elég az illetőnek, hogy visszaadja, valószínűleg nem is akar törleszteni. Havonta kb. 1500 ft lett volna neki ennyi idő alatt.
Mondd meg neki, hogy tartsa meg és szakíts meg vele minden kontaktot.
Én is ismerek pár ilyen embert, akik az ismerettségüket igyekeznek minél jobban kihasználni és úgy gondolják ennyi jár nekik mégha nem is szorulnak rá. Nem tudsz rájuk hatni, bűntudatuk nincs sőt téged tartanak szarembernek ha visszakéred vagy esetleg te is kérsz valami szívességet.
Egyedüli megoldás ha kiiktatod az életedből.
Ilyenre mondják, ha barátból ellenséget akarsz, adj neki kölcsön.
Én is megtanultam a leckét, kerek perec megmondom bárkinek, nem adok.
Nekem kb 200 ezerrel lógnak ilyen “majd megadom” emberek az elmúlt 10 évből. Semmit sem tehetsz, ha nincs róla papír.
Kövesd az én példámat: kölcsönt csak hivatalosan, tanúkkal, papírral adok. Ne aggódj nem is kér azóta senki. XD
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!