Kezdőoldal » Emberek » Egyéb kérdések » Kölcsön adtam 30 ezer értékben...

KeRD. kérdése:

Kölcsön adtam 30 ezer értékben valakinek. Már féléve várom/ ígérgeti a személy hogy vissza adja. Mit tudok tenni ez ügyben?

Figyelt kérdés
Köszönöm előre a válaszokat. Nem, nem vagyok hülye csak kedves akartam lenni, és igen nem fog mégegyszer ilyen eszembe jutni. Csak segítséget szeretnék kérni.

2024. febr. 13. 20:07
1 2
 1/17 anonim ***** válasza:
87%

Ha nem írtatok róla papírt tanúkkal, akkor sok mindent nem tehetsz. De az összeg sem olyan jelentős, hogy mondjuk a hatóság érdemben foglalkozni akarna vele ha oda kerülne a dolog.

Ha 18 hónap nem volt elég az illetőnek, hogy visszaadja, valószínűleg nem is akar törleszteni. Havonta kb. 1500 ft lett volna neki ennyi idő alatt.

2024. febr. 13. 20:24
 2/17 anonim ***** válasza:
93%
Gyakorlatilag semmit, kivéve, ha nem pénzt, hanem valami tárgyat adtál, aminél egyértelmüen bizonyítható, hogy a tiéd.
2024. febr. 13. 20:25
 3/17 anonim ***** válasza:
92%
Tanulópénz.
2024. febr. 13. 20:28
 4/17 anonim ***** válasza:
86%
Nem fogja visszaadni.
2024. febr. 13. 20:45
 5/17 anonim ***** válasza:
93%

Mondd meg neki, hogy tartsa meg és szakíts meg vele minden kontaktot.

Én is ismerek pár ilyen embert, akik az ismerettségüket igyekeznek minél jobban kihasználni és úgy gondolják ennyi jár nekik mégha nem is szorulnak rá. Nem tudsz rájuk hatni, bűntudatuk nincs sőt téged tartanak szarembernek ha visszakéred vagy esetleg te is kérsz valami szívességet.

Egyedüli megoldás ha kiiktatod az életedből.

2024. febr. 13. 20:47
 6/17 anonim ***** válasza:
89%
Várd nyugodtan tovább. Nekem idestova 5 éve van a turmixgépem az egyik (volt) ismerősömnél, utoljára már letagadta, hogy én adtam neki kölcsön 😂 a tesóm meg már tizensok éve várja, hogy egy barátnője megadja neki a kölcsönkért pénzt.
2024. febr. 13. 20:49
 7/17 anonim ***** válasza:
56%
Valószínű bukta. Esetleg próbáld meg megbeszélni vele h apró részletekben törlesszen. Hátha így valamennyit tudsz veszteségminimalizálni ha 1-2 hónapnyi részletet ad.
2024. febr. 13. 21:24
 8/17 anonim ***** válasza:
84%

Ilyenre mondják, ha barátból ellenséget akarsz, adj neki kölcsön.

Én is megtanultam a leckét, kerek perec megmondom bárkinek, nem adok.

2024. febr. 13. 21:28
 9/17 anonim ***** válasza:
91%

Nekem kb 200 ezerrel lógnak ilyen “majd megadom” emberek az elmúlt 10 évből. Semmit sem tehetsz, ha nincs róla papír.

Kövesd az én példámat: kölcsönt csak hivatalosan, tanúkkal, papírral adok. Ne aggódj nem is kér azóta senki. XD

2024. febr. 13. 21:38
 10/17 anonim ***** válasza:
85%
Hányszor kérted, mikor kérted utoljára, mit mond, mikor eljön az általa megadott időpont? Nem igaz, hogy nem lehet bevasalni, csak b---szogatni kell, hogy kellemetlen legyen neki.
2024. febr. 13. 21:48
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!