Mennyire “elvárás” hogy ki kell venni a fülhallgatót boltban a kasszánál?
Vettem egy új fülest amin van “transparency” mód, vagyis tökéletesen hallom a külvilágot, ha meg is állítom a zenét akkor tényleg olyan mintha ott se lenne, simán lehet beszélgetni.
Szóval itt a nyár és több nyári ruhámon nincs egyáltalán zseb. Ilyenkor nem igazán tudom hova rakni a fülest amíg fizetek. (Kezem tele az 1-2-3 bevásárlós szatyorral, telefonnal, mostanában esernyővel is, stb) Elejteni nem nagyon akarom, letenni a szalag mellé a koszos pultra biztos hogy nem fogom.
Ha megàllítom a zenét, transparencyt kapcsolok, láthatóan figyelek a pénztárosra, kommunikálok vele, meghallom amit mond stb, akkor mennyire bunkóság a fülemben hagyni a fülest? Mennyire lenne elvárt hogy kivegyem?
(Akik kiveszik: hova rakjátok addig?)
En sem szoktam mindig kivenni, illetve mint diakmunkas kasszas, lattam mas tobb embert is fulhallgatoval, es nem szokott zavarni, amig hallja amit mondok.
Van jobb dolgom is, mint az emberek fulenek a nezese, peldaul a kasszazas (ha mar ott ulok) 💀
Voltam kasszás, és ha köszön a jómadár, reagál arra, amit mondok, akkor igazából leszartam. Engem inkább az cseszett fel, mikor anyira a díszlet részének képzeltek, hogy a telefont se voltak hajlandóak tartani, vagy letenni addig a 10 másodpercig, amíg lecsippantom a kártyájukat, és visszaadok.
Vagyok most vásárló, praktikus okokból szintúgy a fülemben tartom a fülhallgatóim, annyi, hogy az enyém csak simán vezeték nélküli, nincs rajta zajszűrő mód, csak megállítom a zenét, amíg a kasszással kommunikálok. Az a tapasztalat, hogy amíg láthatóan figyelek rájuk, köszönök, használom a kérem-köszönöm szavakat, érintem a fizetőeszközt, szóval nem vagyok egy telibevert sudribunkó, addig tesznek rá.
Amíg hallod, mit mond a pénztáros, teljesem mindegy szerintem. Egyébként meg őszintén..számít, hogy vmi agyoniskolázott pénztáros droid mi zavar és mi nem? Mi köze hozzá? Egyébként meg Aldiban a kasszások is sokszor pofáznak fülesen keresztül, mikor kiszolgálnak, ennyi erővel nekem is lehet halaszthatatlan dolgom telón.
De sokat azért ne várj kasszásoktól. Múltkor az egyik megkérdezte az Aldiban, hogy vagyok-e 18 :D (30 felett vagyok, és fiatalabbnak nézek ki, na de azért nem 17-nek).
A másik kasszás pedig megkérdezte, h annyi-e a visszajáró..Az is érdekes volt, hogy én is megszámoltam.
Köszi a válaszokat, igen vezeték nélküli, azt nem tudom “akasztani” sehova.
Mondjuk belegondolva egy csomó boltban a kasszások is fülest használnak munka közben (egymással kommunikálni) szóval kölcsönös lehet 😅
30 vagyok, nem tudok alkoholt venni anélkül hogy kérnék a személyim 🥲 ezt én se értem, azért nem nézek ki kamasznak egyáltalán..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!