Hibrid munkavégzés esetén más cégnél is ez a "szabály"?
Hibrid munkavégzésben dolgozunk a cégnél, heti két nap iroda, három nap otthon. A főnökség eléggé bizalmatlan a dolgozókkal, szerintem az az elképzelésük, hogy home office alatt mindenki fekszik és tévét néz, holott elég sok munkánk van és az mindig becsülettel el van végezve.
A lényeg az, hogy mivel ennyire bizalmatlanok, az a szabály a cégnél, hogy ha valaki bármi miatt nem tud bemenni az irodába adott napon, akkor kötelező szabadság van. Tehát ha valakinek lebetegszik a gyereke és otthon kell maradnia, hiába tudna otthonról dolgozni, nem engedik, de ez csak arra a napra vonatkozik, amikor irodába kell menni, tehát ha hétfőtől szerdáig beteg a gyerek, akkor hétfőre szabit kell kivennie, de kedd-szerdán már dolgozhat otthonról, mert azokon a napokon amúgy is home office van. Én ezt baromi logikátlannak tartom. Nekem is volt már, hogy Volánbusz sztrájk miatt nem tudtam volna bemenni és mondtam, hogy itthonról dolgoznék, de nem fogadták el, szabadságot kellett kivennem. A főnökség indoka az, hogy ha ilyenkor engedélyezné, hogy otthonról dolgozzunk, akkor visszaélnénk vele.
Egyébként mindannyian úgy dolgozunk a cégnél, hogy 80-200 km-ig terjed a lakóhelyünk távolsága a cégtől.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!