Teljesen komoly kérdés. Amikor azt mondja valaki nincs jogod ilyen szavakkal illetni, akkor az mit jelent? Mi az hogy nincs jogom?
De utálom én pl azt mioor ezekkel jönnek hogy jincs meleged?(miert nem vetkőzöl lejjebb), vagy nem nagy ez a nadrág rád?lóg a fenekeden.
Én már beszólogatok hogy nem a s.ggem kéne nézni, meg nem azért fizetnek hogy másoknak díszelegjek a munkahelyen. Nem konzum vagyok.
Pl. rágalmazó, becsületsértő, kijelentéseket teszel valakire, csúnya szavakkal illetsz valakit, megsérted, megbántod őt. Vagy hazug pletykákat, valótlanságokat kezdesz terjeszteni róla. Ez neki rosszul esik, "kikéri magának", mert sérti az önérzetét, az egóját, igazságérzetét, és azt mondja, hogy "nincs jogod ilyen szavakkal illetni őt". Nincs jogod megsérteni, megalázni. Nincs jogod olyasmit állítani róla (vagy valaki másról), ami nem igaz. Természetesen "jogilag" van jogod ilyet mondani, mert mondani bármit lehet, de akit megsértettél, megbántottál, az a személy igazságtalannak, valótlannak, sértőnek érzi az állításaidat, vagy csak figyelmeztet, hogy ne mond olyasmit harmadik személyről, amiről esetleg te is tudod, hogy nem igaz.
Pl. ha engem nagyon csúnyán megalázol, megszégyenítesz mások előtt, és ez nekem rosszul esik, de nem akarlak mások előtt pofán csapni vagy leütni, meg nem akarom felvenni a te stílusodat és nem akarlak ugyanolyan bunkó, tahó módon én is megszégyeníteni téged, akkor mondhatom azt neked szépen visszafogottan, saját magamat is türtőztetve, hogy nincs jogod ilyet mondani rám. Vagy amikor olyasmit mondasz a barátnőmről, amit egyértelműen tudom, hogy nem igaz, akkor is mondhatom neked, hogy nincs jogod ilyesmit mondani róla, mert nem igaz az, amit mondasz. Persze, van jogod hozzá, csak én tudom, hogy rosszindulatú vagy és hazudsz. Meg persze, jogilag van jogod megsérteni engem, csak finoman fejezem ki, hogy hagyd abba, mert lecsaplak, ha tovább folytatod.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!