Kezdőoldal » Emberek » Egyéb kérdések » Szeretnél majd gyereket? Ha...

Szeretnél majd gyereket? Ha nem, miért nem?

Figyelt kérdés

Én nem akarok szülni. Még kiskamaszként eszembe jutott "majd egy nap" anyának lenni, de aztán évről évre ment el tőle a kedvem. Szóval, én azok közé tartozom, akinek soha nem lesz. Sokszor már magamhoz sincs türelmem, az embereket hihetetlenül megutáltam, többre tartok egy macskát vagy kutyát, szívesebben foglalkozok tíz-tizenévig az aktuális állatommal, mint minimum tizennyolc évig és amíg élek között egy gyerekkel. Alkalmatlan lennék anyának, ezt én felvállalom, nem is cseszek ki a gyerekkel, hogy csinálok. Na meg, a helyzetem sem gyerekbarát. Egy kicsi, másfél szobás saját lakásom van, enyém kisszoba, apám a nappaliban alszik a kihúzható kanapén már tizenéve. A fizetésem kb 270 ezer, néha több, néha kevesebb, beosztás és ünnepi napoktól függ. Nem eszek aranyat, apám sem eszik aranyat, mégis a boltban hagyunk rengeteg pénzt egy olyan közepes, mintsem nagy bevásárlásért. Nekem nincsen bérletem, közeli a munkahelyem, tárasági nem vagyok, hogy bármire kelljen, itazgatni sem szoktam, egy tizessel több marad. Még ha bennem is lenne, hogy na, anya szeretnék lenni, nem látok mire. Ha lenne párom, és neki nincsen saját lakása, akkor vagy együtt szopnánk egy átkozott albérletben, vagy a nagy összetartozásban elköteleződünk húsz évre egy szutyok panel vagy ház kifizetésére. Ugye jó, ha az embernek saját szobája van, nem másfél, hogy az egyik ember a nappaliban nyomorogjon, mint apám, szóval két szoba legalább kellene. A panelt utálom, nyáron meg lehet halni, drága is, télen túl hideg (tizennégy éves koromig éltem benne). Én is voltam fiatal, azok az árak már csak drágábbak lesznek, szóval borítékolható, hogy lemondások sora és sok-sok stresszes gondolkodás, hogy hogyan legyen jó, hogyan a legjobb, hogyan kevésbé rossz. Teljesen alkalmatlannak látom a dolgokat egy kiegyensúlyozott és békés életre. Ha netán én is úgy járnék, mint apám, aki nulla segítséggel, egyedül nevelt fel engem, mert anyámnak nem jött össze a gyereknevelés, gyerektartás gyanánt pedig nehezen utalt 10 ezer forintot, évekig annyit se, hát az gyönyörű lenne. Az oktatás pocsék, az egészségügy f**, magánban minden drága, megfizethetetlen. Akinek vágya, hogy családot alapítson, gyereket neveljen, teljes mértékig elfogadom, de amit látok magam körül, rengeteg kolleginát és kollégát, engem még inkább elborzaszt. Volt, aki önzőnek nevezett, hogy nem mondanék le semmiről, de nem értem. Miért kéne lemondások sorozata? Miért alapvető egybekötni a lemondást a gyerekneveléssel? Nem azt mondom, ha kell, akkor a gyerek javára, persze, de úgy veszem észre, hogy gyakran van ez, és már alapvető összemosni ezt a kettőt.

Nagyon kíváncsi vagyok a válaszaitokra, hogy ti a saját életetekben hogyan viszonyultok a gyerek témához!

2024. máj. 30. 19:17
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
48%

Nem

Nem vagyok gyereknevelo tipus

Nem tudnek gyerekkel gügyögni-gagyogni mint az anyák, apák altalaban

Azt se akarom hogy idota felnott legyen belole mert nem tudom hogy kell nevelni

2024. máj. 31. 06:36
 12/18 anonim ***** válasza:
Nem akarok gyereket, mert túl önző vagyok hozzá. A rengeteg pénzt, inkább magamra költöm el, és olyan életszínvonalon élek, amiről álmodtam. Nagyon komolytalan vagyok, nagyjából semmiért nem vállalok felelősséget, a kötelezettségek alól pedig mindig megpróbálok kibújni, vagy a lehető legkevesebb erőbefektetéssel elvégezni azokat. Rettentő lusta és kényelmes vagyok, mindennap valahol kajálok/rendelek, főzni egyáltalán nem szoktam, mert nem élvezetes. Felelőtlen vagyok, valamint iszonyú módon impulzív, sokszor meggondolatlan, hirtelen felindulásból döntök. Hedonista életet élek, csak a szórakozás, bulizás, nyaralás van előtérben, a munka csak egy szükséges rossz, hogy ezeket megengedhessem magamnak. Folyton a saját érdekeimet nézem, hogy nekem mi a legjobb, valamint hogyan tudok minél kényelmesebb és jobb életet megteremteni saját magamnak. Szórom a pénzt, kb semmi megtakarításom, nagyon “élj a mának” felfogásom van. Asszem elegendő indokot felsoroltam magam ellen. Az utolsó, amit valaha is akarnék az egy gyerek, pont telibe szembemenne az életfelfogásommal és az elveimmel. 26 éves vagyok.
2024. máj. 31. 07:09
 13/18 anonim ***** válasza:

Tulnepesedes van + ebbe a f szopo orszagba nem fogok gyereket nevelni

Minek? Hogy egy kocsog rabszolga legyen?? Arra felesleges

2024. máj. 31. 08:14
 14/18 anonim ***** válasza:

Mondjuk úgy, hogy nálunk több okból nem lehet. Biológiai oka nálam és egyéb oka is van. Igazából nem tudom, hogy akarnék-e... Bár fickóként is már gondolkodni kéne rajta, de én még nagyon fiatalos vagyok és olyan életvitelem is van. No nem éjszakai bulizások, de egyéb szórakozások és utazások. Nem mondanék le még egyáltalán, későn is indult be az életem. Úgyhogy jelenleg nem, emellett az ÖF rettentő stresszes és igazából képtelenség is... Úgyhogy én igazából fejben és békésen lemondtam róla a jelent tekintve, tehát nem is jár rajta az eszem. No másik szitu, hogy a jelenlegi Magyarországra egyáltalán nem és sajnos mentálisan nem vagyok átrendezve külföldre sem. Előbb kellett volna külföldre gondolnom, de nem volt senki úgy és egyedül kizárt lett volna. Most keresztfiaim anyja menni akar északra, de én arra több okból semmiképpen. Ez már hosszú sztori lenne.

35/F

2024. máj. 31. 09:16
 15/18 anonim ***** válasza:

Nem szeretnék gyereket, legalábbis a következő 5-10 éven belül biztosan nem.

Hiába van egy rakat korombeli (25 körüliek) ismerősnek már legalább 1, én nem érzem azt, hogy eleget is éltem ahhoz, hogy gyerekvállalásba fogjak, nem is vagyok rá semmilyen tekintetben sem felkészülve. Szerintem ebben a témában kifejezetten éretlen is vagyok, és nem kellően határozott.

Arról nem is beszélve, hiába szerettem volna nem idekötni a politikát, mégsem lehet kihagyni, hogy ebbe az országba, aminek nincs jövőképe, nem akarok gyereket világra hozni. Minek szenvedjen ő is?

2024. máj. 31. 09:20
 16/18 anonim ***** válasza:
Erre a világra?
2024. máj. 31. 10:55
 17/18 anonim ***** válasza:

Nem. Miért?

- a szülés kockázatos, tönkremegyek benne, de akár bele is halhatok (egyetlen biztonsággal kihordott gyerek sincs az ismerősi körömben, de hárman majdnem belehaltak a dologba)

- nincs elég pénzem két embert egyedül eltartani

- nem bízok a férfiakban - épp elég szar kapcsolatot és házasságot látok a környezetemben, valamint az apámnak is csak addig kellettem, míg az öcsém - A FIÚ - meg nem született

- nem szeretem annyira a gyerekeket, hogy feláldozzak érte akár kétévet is az életemből

De a legfontosabb: mi van, hogyha "mégsem jön be az anyaság"? (mint rengeteg nőnek). A gyerek ott van, őt nem küldhetem vissza

2024. jún. 1. 12:47
 18/18 anonim ***** válasza:
Aggodalomra semmi pánik. Szerencsére nem kötelező és ez olyan mint a jogosítvány. Nem való mindenkinek. :)
2024. jún. 1. 12:49
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!