Kezdőoldal » Emberek » Egyéb kérdések » Nettó 400 ezer forint épp...

Nettó 400 ezer forint épp arra lenne elég, hogy kijöjjek egy hónapban, velem van a baj, vagy tényleg ennyire kevés ez a fizetés?

Figyelt kérdés

Otthon élek még a szüleimmel, mivel pályakezdő vagyok, és egyenlőre még elvagyok itthon, kíváncsiságból elkezdtem tudatosan odafigyelni a költségeimre, hogy ez a fizetés mire lenne elég ha mondjuk elköltöznék egy albérletbe.

Nem fővárosi árakról beszélek, és egyedülállóként számolok:

Egy 1,5 szobás albérlet a környékünkön 120 ezer forint + rezsi, ami legyen mindennel együtt (telefonszámlával, előfizetésekkel együtt mondjuk 50 ezer forint) -> összesen 170 ezer forint

9 ezer forint a megye bérlet

15 ezer forint a kondibérlet

amit költöttem a hónapban 1 főre a boltban (alapból nem csak magamnak szoktam főzni és vásárolni, de most kíváncsi voltam, hogy a kaja mennyiből jönne ki nekem) -> 85 ezer forint

A havi diákhitelem -> 35 ezer forint

És azzal számoltam, hogy ilyen egyéb nem fix költségekre elmenne mondjuk havi 60 ezer, ami lehet bármi, kell új cipő, esetleg szülinap, vagy valakivel elmenni szórakozni, vagy étterembe, vagy fürdeni, és így hónap végére -4000 forintban lennék.

Természetesen most az albérlet árát félretudom tenni sőt még többet is, illetve a diákhitel is már csak 1,5 évig lesz aktuális, de akkor is szomorú lettem, hogy ha elköltöznék itthonról, akkor csak vegetálni tudnék, vagy költözhetnék egy szobába közös albérletbe mással, de akkor meg már inkább a szüleimmel lakok együtt mint idegen emberekkel.

2024. máj. 24. 13:49
1 2 3
 21/22 anonim ***** válasza:
48%
50 ezres telefon számla? Több mint a béred 10%-a. Durva....
2024. máj. 26. 13:18
 22/22 anonim ***** válasza:
54%
400 ezer ma már csak arra elég, hogy vegetálj, ezt szépen felismerted. Ha olyan életet akarsz, ahol végig azon kell feszengeni, hogy miként oszd be a lóvét, hogy hó végére is maradjon kajára akkor elég ennyi fizu is. De ha normálisan akarsz élni akkor 500 ezer kell minimum és még ez is csak egy szolid életvitelre elég. Köszönd meg Orbánnak és a fideszmaffiának, hogy rommáinflálták a forintot és, hogy mai napig ez a játékpénz van euro helyett. Hogy a NER gazdagodása érdekében kitalált CSOK és a fidesz által ránkszabadított özönvízszerűen érkező migránsáradat miatt pár év alatt a többszörösére emlkedtek az ingatlan és albérletárak. Hogy a kínai kommunistákkal folytatott üzérkedéseik miatt melynek lényege, hogy Kína akkumulátorösszeszerelőgyarmata legyünk pedig készakarva alacsonyan tartják a magyar fizetéseket.
2024. máj. 27. 02:52
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!