A te életed, neked kell döntened róla. Annak lesz értelme, amire te azt mondod, hogy értelme van. Valakinek a család, a gyerek. Valakinek a szex. Valakinek a jótékonysági munka. Valakinek a háziállata. Valakinek a karriere. Valakinek az alkohol. Valakinek az utazás. Valakinek semmi, és öngyilkos lesz.
A döntés a tiéd. Dönts, ahogy jónak látod.
Már leírta az #5 -ös válaszoló azt amit én is vallok.
Ide illik az egyik kedvenc idézetem:
"Senki sem szándékosan létezik. Senki nem tartozik sehová, egyszer mindenki meghal."
#13: nem, ez nem tény.
Ha vitázni akarsz, lehet, de ha erre nem vagy nyitott, senki nem fog győzködni.
Egyébként de, egy kisgyerek életének is lehetett értelme: méltósággal viselni az elkerülhetetlent, megtanítani valamit a szüleinek stb.
Te miért élsz? Milyen értelmet találtál az életednek? Alkottál már maradandót? Segítettél tőled elesettebbeknek?
Ha úgy vesszük, minden véges. Egy jó sorozat, egy remekül kidolgozott könyv, egyéb történet, de mindegyiknek van értelme, mindegyik ad neked valamit; legyen szó boldog percekről, tanulságokról, vagy kikapcsolódásról. Egyebek mellett.
Arra pedig, hogy mi az élet értelme, szerintem nem csak egy válasz adható. Én mondjuk azt mondanám, hogy a fejlődés, tanulás, kapcsolatok szerzése és megtartása az élet értelme, valamint, hogy kihozzuk belőle a legtöbbet, amit csak lehet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!