Az idősebb korosztály (70+) miért ilyenek?
Tisztelet a kivételnek, de egy rokonom, aki 70 + éves, nem tudja kezelni az okostelefont. A számítógépet, laptopot meg sem közelíti, nemhogy oda ülne melléjük és próbálná a kezelésüket megtanulni.
A telefonon (amelyik nem okostelefon) nem tudja az SMS-eket elolvasni.
Idegeneknek azt mondja, neki nincs telefonja - mindenki teljesen elképed.
Nincs vezetékes telefonja sem (ezt tudná kezelni.)
Ez engem rettenetesen bosszant.
Anyósom, apósom dettó ilyenek, ők sem tudják az okos eszközöket kezelni, SMS-t olvasni sem.
Ezek a dolgok annyira idegesítenek, de minél jobban próbálnám őket tanítani, annál inkább elzárkóznak.
Így nem lehet élni a 21. században.....
Én most már csak azt nem értem, hogy miért van a te telefonszámod megadva mindenütt? A közjegyző pl. miért nem a feleségedet hívta? Az ő szüleit akarta elérni, nem?
Tiltsd le a számokat, vagy ha nem teszed, akkor ne nyafogj.
"Ez engem rettenetesen bosszant."
Az a te bajod, hogy ilyeneken bosszankodsz.
Szedjél hangyát boxkesztyűben, attól megnyugszol.
"Így nem lehet élni a 21. században"
De látod hogy lehet.
Nem tudom, lehet jópofának tartják ezt a makacs viselkedést.
A 85 éves mamám tud mobiltelefont használni, telefonálni, smst írni...pedig nagyon rosszul lát. Érdeklik az új dolgok.
A lánya, 60-65 éves. Nem tud smst olvasni, írni és telefonálni se. Szinte büszke rá. Több ilyet is ismerek, mind büszkék erre az analfabétizmusra.
Mintha különbek lennének a mai modern emberektől.
Lehet offnak tartjátok, de a modern dolgkohoz való hozzáállást szemlélteti.
A 80-as évek végén vitába szálltam egy kolléganőmmel, hogy ő márpedig nem hajlandó számítógépet használni, megtanulni stb. Váratlanul feltettem neki a kérdést:
– Mennyi az idő?
– Fél három, mondja.
– Mit csináltál most?
– Megmondtam a pontos időt.
– Nem. Te most számítógépet használtál. Nagyon egyszerű, és nagyon cél, de mégis csak az.
A Windows sem sokkal bonyolultabb, ha az első pár lépésen túl vagy.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!