Kezdőoldal » Emberek » Egyéb kérdések » Magyarországon mennyire...

Magyarországon mennyire ismerik el azt ha egy ember semleges nemű?

Figyelt kérdés
Én pl. gyerekkorom óta ilyen vagyok, szexuálisan nem vonzódom sem a nőkhöz sem a férfiakhoz, viselkedésemet tekintve is vegyes a kép, vannak férfias és nőies tulajdonságaim is. Mennyire lehetne ezt elmagyarázni, mennyire értenék meg az emberek?
máj. 8. 21:33
1 2
 1/19 anonim ***** válasza:
100%

Én meleg vagyok, mégis hülyeségnek tartom ezt az egészet. Vagy férfi vagy vagy nő, vagy transznemű , olyan nem létezik hogy semleges nemű.

Ha nem vonzódsz egyik nemhez sem akkor csak simán aszexuális vagy, az meg teljesen mindegy hogy férfias vagy nőies tulajdonságaid vannak, nem változtat a nemeden.

máj. 8. 21:43
 2/19 A kérdező kommentje:
De én nem érzem magam se férfinak se nőnek. Nem tudok azonosulni egyik nemmel sem. Hiába mondják pl. hogy férfi vagyok, ha egy olyan tulajdonságom sincs ami férfiakra jellemző, akkor nem tudok ezzel a kategorizálással azonosulni.
máj. 8. 21:50
 3/19 anonim ***** válasza:
100%

"hogy férfi vagyok, ha egy olyan tulajdonságom sincs ami férfiakra jellemző"

Mert szerinted milyen elengedhetetlen tulajdonságai vannak egy férfinak?

máj. 8. 22:15
 4/19 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem meg ne akard bekategorizálni magad! Azért küzdöttek az lgbt emberek évtizedeken keresztül hogy ne legyenek bekategorizálva és elfogadják őketúgy ahogy vannak, erre 2020 ban a karanténban unatkozva kitalálták hogy a lehető összes módon be akarják magukat skatulyázni és kitaláltak mindenféle nemet meg pronounsot.

Saját magaddal legyél megelégedve és fogadd el önmagad az a lényeg, az hogy más férfinak vagy nőnek lát téged tök mindegy, ha biztos vagy magadban.

máj. 8. 22:26
 5/19 anonim ***** válasza:
100%

Ugye tudod, hogy MINDENKINEK vannak nőies és férfias tulajdonságai...

Én is embernek érzem magam, nem pedig a nememnek; nem forognak akörül a gondolataim, hogy mi feminin és mi maszkulin. A nemem nem a személyiségem, hanem csak egy fizikai jegyem.

A hajszinekkel kapcsolatban is létezik egy rakás sztereotipia, de mégis butaságnak tűnne ha valaki azt mondaná, hogy "én nem érzem szőkének magam, mert nem vagyok üresfejű és nem is szeretek bulizni - márpedig ezek jellemzőek a szőkékre".

Az ilyen kategóriák alapból butaságok. Minden egyes tulajdonság emberi tulajdonság, nincs olyan hogy oooooh a logika az csak férfias, félénk kis csicskának lenni meg nőies!!

Mindannyian komplex emberi lények vagyunk, attól függetlenül, hogy mi van a lábunk között.

máj. 8. 22:56
 6/19 anonim ***** válasza:
91%
Semennyire. Nincs semleges nemű ember, csak mentálisan sérült, aki nem létező dolgokat képzel magáról.
máj. 9. 07:20
 7/19 anonim ***** válasza:
Szerintem manapság mindenkinek vannak nőies és férfias tulajdonságai valamilyen szinten. Amúgy meg szerintem is szimplán nagyon erős aszex vagy.
máj. 9. 07:21
 8/19 anonim ***** válasza:
100%
Leszbikus vagyok de nekem ez már sok... nincs olyan hogy nincs biológiai nemed, hiába nem tudsz azonosulni vele. Most gondold már el aki hozzád vonzodik,az vagy heteró vagy meleg vagy bi de aszerint fog hozzád vonzodni hogy milyen nemű vagy.
máj. 9. 09:28
 9/19 anonim ***** válasza:
100%

Még mindig 8#

És ne mondd azt hogy jajj a biológiai nem meg az identitás mas mert TUDOM! De érdekes hogy a transzneműek legalább probaljak szinkronba hozni a kettőt,ti meg kitalaljatok hogy tökmindegy hogy lánynak nézek ki én nem vagyok semmi sem🤧

máj. 9. 09:30
 10/19 A kérdező kommentje:
Pedig teljesen elvárható lenne, hogy semleges neműként is elismerjenek. Így el lehetne kerülni azokat a helyzeket, amikor elvárják hogy neked ezt meg azt meg KELL csinálnod mert férfinak nézel ki. Ne más döntse már el hogyan tekintek magamra. Például munkahelyen pakolási, szerelési dolgokat sóznak az emberre, munkakörtől függetlenül, csak mert ők a kinézet alapján úgy gondolják hogy azt neki kell, illik elvégezni. Szerintem jó lenne megérteni hogy nem mindenki tud azzal azonosulni aminek születik, akinek nevelik.
máj. 9. 10:10
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!