Bele lehet halni a bánatba?
1* azt olvastam, hogy a Berni pásztorkutya annyira tud ragaszkodni a gazdájához, vagy aki foglalkozik vele, hogyha az meghal, akkor a kutya is belepusztul(hat) a bánatába.
Tehát akkor ez az embereknél is megjelenhet.
Bele. Egyszer az utcánkban egy néninek megszakadt a szíve
Vicces kívül a férje temetése után két héttel
Annyira megterhelte az elvesztése a kialvatlanság a stressz stb egy ér szét "robbant" a szivében ami magát a szív burkát is megrepesztette
Még mielőtt jönnek a lehúzó kommentek nem vagyok orvos jobban nem tudom megfogalmazni illetve amúgy is szívbeteg volt a néni
Nem konkrétan a bánatba, de a mentális problémák kihathatnak a fizikális egészségre is.
Gyakori jelenség például, hogy idős házaspárok kis idő eltéréssel hunynak el egymás után. Vagy anno Carrie Fisher halála után egy nappal az anyja is elhunyt agyvérzésben.
Valamint az nem tudom mennyire számít ebbe a kategóriába, de egy súlyosan depressziós embernél fennállhat az öngyilkosság veszélye.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!