Kezdőoldal » Emberek » Egyéb kérdések » Sok embernek miért a pénz a...

Sok embernek miért a pénz a legfontosabb?

Figyelt kérdés

Úgy vettem észre hogy sokakat csak a pénz és pénz érdekel.

De miért? Ez lenne a felnőttkor? Hát akkor elég gáz.

2024. ápr. 29. 21:01
1 2 3 4 5 6 7
 51/68 anonim ***** válasza:
23%

Miért nem vagy képes elfogadni azt, hogy nem vagyunk egyformák? Mindenki más, mindenkit más érdekel. Csak azért, mert az egód tévesen meghatároz valamit, amit te igaznak hiszel, attól még nincs igazad.

Lehet, hogy a kérdező sokkal boldogabb és megelégedettebb csak egy erdei sétától, mint te, aki színházba jár, vagy egy sírkamrát nézel meg a 30 fokos sivatagban.

2024. ápr. 30. 12:24
 52/68 anonim ***** válasza:
75%

Az ember néha filmszínházba vágyik

Ha az egész élet az idegzetére mászik...

2024. ápr. 30. 13:26
 53/68 anonim ***** válasza:
38%

"Én például szeretek sétálni, természetben lenni.

Például ezek sem kerülnek pénzbe."

Ez tök jó addig, amíg egyedül vagy, és nincs se párod, se gyerekeid.

De az ember a párjára és a gyerekeire nyilván költ, és sok esetben nem is keveset.

2024. ápr. 30. 15:40
 54/68 anonim ***** válasza:
81%
Szerintem az értékrend az a szó amit itt keresünk. Szóval van akinek a pénz körül forog, még másoknak nem. Ez itt a döntő különbség. A kérdező szerintem úgy értette, hogy miért a pénz körül forog a világ nagy részének az értékrendje és a gondolatai.
2024. ápr. 30. 15:55
 55/68 anonim ***** válasza:
54%

Mivel kell az életben maradáshoz, szerintem ez nem melglepő.

2024. ápr. 30. 16:02
 56/68 anonim ***** válasza:
44%

"Miért nem vagy képes elfogadni azt, hogy nem vagyunk egyformák?"

Én ezt elfogadom, hisz nyilvánvaló. De attól még ez a véleményem róluk, hogy szellemileg igénytelenek, ha soha semmi ilyenre nem vàgynak.

2024. ápr. 30. 16:06
 57/68 anonim ***** válasza:
33%

Ha elfogadnád, akkor nem illetnéd ilyen negatív jelzővel "szellemileg igénytelenek,".

Tehát nem fogadod el.

2024. ápr. 30. 16:51
 58/68 anonim ***** válasza:
48%
Szellemileg igénytelen aki nem kedveli a színházat? Nagyon úgy érzem, hogy ezzel a kijelentessel magadat akarod azáltal felemelni, hogy másokat ismeretlenül leminősítesz. Szerinted ezek a megnyilvanulások szellemi magaslatokba törnek ilyenkor?
2024. ápr. 30. 18:44
 59/68 anonim ***** válasza:
48%
Biztosan egy buddhista is szellemileg igénytelen, csak mert tibet hegyei között meditál naphosszat. :)
2024. ápr. 30. 18:45
 60/68 anonim ***** válasza:
0%

"miért nem nevezed normálisnak azt, ha valakit az is boldoggá tesz, ha csak sétál az erdőben, a természetben?"

Nem azt nevezi nem normálisnak, hogy valakit ez boldoggá tesz, hanem azt, hogy ez a valaki ebből kiindulva úgy gondolkodik, hogy másnak ez miért nem elég?

Nincs azzal baj, ha valaki egyvalamit szeret, csak benne van a pakliban, hogy a párja, barátai, ismerősei többre fognak vágyni mint egy séta huszonötödjére is.

2024. ápr. 30. 19:21
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!