Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Én vagyok rosszul bekötve, ha...

Én vagyok rosszul bekötve, ha nekem nem a pénz a legfontosabb egy munkában?

Figyelt kérdés

Persze meg kell élni valamiből, senki nem tart el. De én inkább szeretem, amit csinálok és spórolósabban élek, minthogy utáljam a munkámat, de sok pénzem legyen. Mondjuk egy jól kereső munkához kell is egy olyan végzettség, mint pl programozó, mérnök, stb, nekem ilyenem nincs, úgyhogy én ha nem tanulok tovább olyan irányba, hogy jól meg is fizessenek, akkor a szar és a kevésbé szar fizu közül választhatok :D

Elvállaltam egy munkát ami nem fizet a legjobban, de minden más jó benne. Párommal élek, az én bevételem csökkent, ezt előre meg is beszéltem vele, nem gond neki. De mások belém állnak emiatt. Ahogy észrevettem, szinte mindenkinek a pénz a fontosabb. Megértem, de nekem elég, ha élek egy nem túl szegény életet, de boldogan telik a munkaidő. Nincs gyerekem, nincs kocsim, nem gyűjtök házra.

2023. nov. 28. 15:45
 1/8 anonim ***** válasza:
100%
A saját és a párod igényeinek kell megfelelned, mindenki más véleménye nem érinti az életedet és a boldogulásodat.
2023. nov. 28. 15:54
 2/8 anonim ***** válasza:
71%
Ezt nevezik hivatásnak.
2023. nov. 28. 16:09
 3/8 anonim ***** válasza:
100%
Nincs annál rosszabb, mint olyan munkát végezni, amit utálunk. Ebbe egy idő után bele lehet betegedni. Ne hallgass senkire, te tudod, mi a jó neked.
2023. nov. 28. 16:30
 4/8 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem sokkal többet számít, hogy hogy érzed ott magad, mennyi időt dolgozol, milyen messze van és hogy tudsz oda eljutni, milyen a főnökség stb. mint xezer forint. Sokkal többet nyersz egy jó munkahellyel, mint pénzzel.
2023. nov. 28. 16:48
 5/8 anonim ***** válasza:
100%
És hogy nem kapsz infarktust vagy gyomorrákot.
2023. nov. 28. 16:54
 6/8 anonim ***** válasza:
100%
Én egyedül tartom el magam, szóval van egy jövedelem szint, ami alá nem mennék, mert az már a megélhetésemet veszélyeztetné, akkor is, ha amúgy szeretném azt a munkát. Természetesen az is nagyon fontos, hogy ne utáld, amit csinálsz, ne gyomorgörccsel kezdd a munkanapot, de a pénz sem elhanyagolható része a dolognak. Illetve voltak a családomban háztartásbeliek, vagy részben háztartásbeliek, akiknek a nyugdíjas korukban lett ebből probléma.
2023. nov. 28. 17:27
 7/8 anonim ***** válasza:
100%

Ez remek dolog, ha tudsz félre is tenni, mert mondjuk ha bekrepál a mosógép, akkor tudsz venni újat.

Szüleim éltek úgy, hogy inkább beosztják a keveset...én azt nem kívánom vissza.

2023. nov. 28. 19:19
 8/8 anonim ***** válasza:
52%
A manapság elfogadott és preferált "értékrendek" szerint igen, egyébként pedig nem.
2023. nov. 30. 14:13

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!