Engem nem érdekel a pénz, hiszen abból max házat, illetve egy autót tudok venni,ugyanis ez az ember két legfontosabb vagyontárgya. Miben leljem meg a boldogságom?
Igaz a mondás: A pénz nem boldogít, de jó, ha van!
Igen, vehetsz házat, autót, de ha sok pénzed van, akkor tulajdonképpen szabad vagy. Úgy értem, többnyire azt csinálhatsz, ami jól esik. Bejárhatod a világot, jótékonykodhatsz, nem gyötör a stressz a pénztelenség miatt, luxusban élhetsz, stb. Van egy csomó előnye.
Én mondjam meg hogy te mitől legyél boldog?
Nem jó hozzáállás...
Pl.
Ott van mindjárt a jobb kezed.
Olcsó, kéznél van mindig, és boldoggá tesz.
Kinek mi. Engem az tesz boldoggá, ha olyan kihívással találom szembem magam, amit sikeresen meg tudok ugrani.
Pénz, ház, kocsi, ezek maximum csak kellékek.
Az ember alapvetõen akkor boldog, ha az életét a maga egészében értelmesnek látja. Az, hogy mi teszi értelmessé, teljesen szubjektív. Kinek a család, kinek a karrier, de van akinek egy hobbi pl van aki rengeteg könyvet olvas, más meg a halászatba merûl bele, gyakorlatilag bármi lehet, ami számodra élvezetes, értelmes.
Szerintem az a jó, ha nem megszállotként üldözünk egy valamit, hanem ha mindenbe belekóstolunk egy picit, egyensúlyban.
A helyzet az, hogy pénzre azért szükség lesz, annyira, ami lehetõséget biztosít arra, hogy járhasd a saját utad. Ha kevesebb van, azt hiányként élheted meg, de van az a szint is (inkább vállalkozóként) amikor csak hajszolod az egyre nagyobb számokat, mintha függõ lennél.
Azt tudom ajánlani neked, hogy próbálj ki minél több mindent, amíg valami jobban leköti a figyelmed. A boldogságért folyamatosan tenni kell, sosem érsz a dolgok végére igazán.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!