Kezdőoldal » Emberek » Egyéb kérdések » Az ember minél tovább él...

Az ember minél tovább él egyedül, annál jobban belemerevedik abba az életformába?

Figyelt kérdés
Vagyis nekem általában mindig ezt mondták idősebbek, hogy amikor még nagyon fiatal valaki, nincs saját egzisztenciája, kialakított rutinja, szokásai, addig még sokkal könnyebben tud alkalmazkodni máshoz, kompromisszumokat kötni és ezeket a szabályokat majd közösen alakítják ki. Ha meg már egyedül túl van ezeken, akkor már úgy van vele, hogy na én elég sok mindenért megküzdöttem, elég hosszú utat jártam be, hogy megteremtsem magamnak a kényelmes életem, miért kéne ezt megosztanom mással? Én már nem akarok vitatkozni, elosztani dolgokat, úgyis annyi nehézséggel jár az egész, nincs már meg az a naivitás. Nem arról van szó, hogy nem hiányzik a szex vagy az intimitás, de egy másik embert integrálni egy jól kialakított élet körforgásába elég nehéz. Csak sajnos az van, hogy egy bizonyos kor után a barátok is fokozatosan eltűnnek az életéből, általában pont azért, mert lesz párkapcsolatuk, családjuk és így végül még inkább elmagányosodás a vége.

ápr. 25. 21:06
1 2 3
 11/24 anonim ***** válasza:
94%
Szerintem igen. Megszokod a magányt, aztán nehezen tolerálod a másik dolgait. Talán még az is zavar, ha ott alszik melletted. Szuszog, horkol, dobálja magát, rád mászik álmában, stb 😅
ápr. 26. 07:34
 12/24 anonim ***** válasza:
100%

Kérdésedre a válasz, magamból kiindulva: igen.

30f

ápr. 28. 11:34
 13/24 anonim ***** válasza:
100%

Ha már lakótársas téma, abba én is rendesen bele csömörlöttem.

18 éves koromig otthon éltem, nem mondom, hogy nulla privát szféra, de nem elég. 18 éves koromtól végig kollégium, majd szoba bérlések közel 30 éves koromig. 30+ évesen vettem ki albérletet, hát örültem, hogy végre egyedül lehetek.

ápr. 28. 22:29
 14/24 anonim ***** válasza:
34%
Olvasom a válaszokat és eret akarok vágni magamon. Lassan 1 éve élek egyedül, addig barátnőmmel, de iszonyat hiányzik valaki, akit szerethetek. Egyedül élni jó egy darabig, de milyen lelki világa van annak, akinek nem hiányzik, hogy a szerelme ott szuszog mellette ? Szerezzetek be kutyát, macskát egy szerető ember és gyerekek helyett, szavazzatok a libsikre, nézzétek a netflixet és a szingliséget ajnározó médiát, meg politikát, aztán örüljetek magatoknak, de én ebből nem kérek. Lehet, hogy naiv vagyok így 30 évesen, és megvan a véleményem a nőkről, kijutott a szar kapcsolatokból, de miért kell promózni azt a szingliséget, ami nyugaton megy ?
ápr. 28. 23:28
 15/24 anonim ***** válasza:
100%

Nem kellene rávetíteni a nyomorodat másra, van, aki egyedül is jól érzi magát!

ápr. 29. 00:20
 16/24 anonim ***** válasza:
19%

15;

Érezd magad jól egyedül, a saját nyomorodban. De ne sírjon a szád mikor öregen gyerek nélkül maradsz, társkeresőn meg csak a 40+os, elvált nőket kapod a gyerekeikkel meg az ezek ellenére irreális igényeikkel.

ápr. 29. 01:20
 17/24 anonim ***** válasza:
100%
#14-nek rendesen beütött a som M1 tartalom fogyasztása, még egy ilyen kérdésből is sikerült eljutnia a "lipsikig" :D
ápr. 29. 17:58
 18/24 anonim ***** válasza:
100%
Mondjuk én személy szerint jobban érzem magam egyedül, mint olyan politikailag agymosott, szemmel láthatóan alacsony értelmi szintet képviselő "ember" társaságában mint a 14-es...
ápr. 29. 18:04
 19/24 anonim ***** válasza:
0%
Fikázzátok a 14-est nyugodtan, de néha azért gondolkodjatok el, hogy hol lesztek 60, 70, 80 évesen, senki le se sz*r. Megérne egy kutatást a téma, hogy milyen az ilyen emberek életminősége. Már ha nem köti fel magát addig.
ápr. 29. 18:59
 20/24 anonim ***** válasza:
100%
Egy boldogtalan kapcsolatban olyan jó élni igaz?
ápr. 29. 19:08
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!