Kezdőoldal » Emberek » Egyéb kérdések » Mit tennétek ebben a helyzetbe...

Mit tennétek ebben a helyzetben? A barátnőm hozzám költözött, egy régi családi házba, amit per pillanat az anyagiak miatt nem tudunk felújítani, legfeljebb csak kis léptekben. Ő ezért folyton veszekszik sajnos. Valami tanács, vagy megoldás?

Figyelt kérdés
Per pillanat, az anyagi helyzet nem teszi lehetővé,hogy nagyobb dolgokba vágjunk a házat illetően. A házat már pár éve megvettem, mire ő ideköltözött, csak én és a szüleim "csiszolgattunk"" valamicskét rajta,hogy ne menjen esetleg tönkre.Sok hónap telt el,amióta együtt élek vele, ő a konyhai dolgokat, meg az apróbb háztartási cikkeket vásárolja a pénzéből.Nem rég állt munkába, így megtakarított pénze nem nagyon van,ha akad is, akkor az említett dolgokat veszi meg belőle. Viszont, rengetegszer megy a vita, hogy nincs egy normális egybefüggő konyha, vagy például nincsen egybefüggő szobabútor sem, darabokban van össze-vissza minden. Neki ez nagyon nem tetszik,és sokszor megy a veszekedés köztünk ebből kifolyólag. Tudom,hogy igaza van,én sem szeretnék ilyenben élni, de nincsen türelme semmit sem kivárni, rögtön azonnal kellene neki minden,és nem érti meg,hogy most nem tudunk egyszerre udvart, házat és mindent újítani.Hogy kezeljem le,hogy ne sértsem meg, és kicsit leakadjon erről a témáról?
2024. ápr. 19. 15:15
1 2 3
 11/23 A kérdező kommentje:
Bevallom azt is,amit kihagytam a fenti leírásból, az udvar egy része is nagyon rendetlen. Oda lett a törmelék minden kiszórva,amíg ő nem jött ide. Nem túl szép látvány. Rengeteg mindent kellene csinálni, és én nem szeretek kint ténykedni. Ő meg nőként ugyan nekiállt vagyis próbálkozott összerakodni, mindenbe belekapott, de egymaga kevés.Mostanra beleunt, és nem akarja csinálni, mert elég neki a napi meló is a munkahelyen, a talpalás. Félek,hogy emiatt szakítani fog velem,mert elfogy a türelme.
2024. ápr. 19. 15:46
 12/23 anonim ***** válasza:
41%
Ki hivta minek ment oda esete, tudta hogy hová költözik vagy a romossagot eltitkoltad ? Azt jegyezze meg ha naponta 9szer óbégat akár varázsigét attól marad minden a régiben . Lépjen le keressen jobb partyt te is mert ennek nem lesz jó vége . (Amikor kész lesz akkor is dumál söt követeli a mégjobbat ee azt meséli ő miata kett fejlődes mégha 100 Ft sem tett bele . Aztán kartéritést kér abból aki a tied . Letette a névjegyét , egyoldalú hálátlan kapcsolat a zsákutcában . Az mindegy hogy te tolerálod imádod kitartasz ezen semmit sem fog ő rajta változtatni . Már nem 80-90 évek mennek évekig tartó kapcsolat épitkezes fokozatossag illem, annak satu . Vagy van stex buli tutiság luxus vagy nincs, az hogy mi miatt totál lényegtelen, pár hónap után új kapcsolat villogás játszmák stb .
2024. ápr. 19. 15:47
 13/23 A kérdező kommentje:
Ő nem ilyen, utolsó. Soha nem játszmázna. Dolgozik,itthon is csinálja, sokszor még helyettem is, a kinti munkát. Nincs vele azon kívül semmi gond,hogy ezeket "próbálja kikövetelni". Ha viszont jobban belegondolok férfiként,egy szép konyha nekem is jobban tetszene.(ha ugye lenne rávaló).
2024. ápr. 19. 15:49
 14/23 anonim ***** válasza:
59%
Akkor ne írj ki kérdést ha ez neked mégis jó . Aztán fogalmad sincs hogy te is drámázol és mindenki állandóan játszmázik csak nem tudja hogy azt teszi .
2024. ápr. 19. 15:56
 15/23 anonim ***** válasza:
100%

"Ezt elmondtam neki ugyan így, és azt kérdezte tőlem, akkor ha ezt tudom, miért nem teszek ellene? Ő ítélet napig nem akar várni,egy normális,lakható házra."

Kati. A konyha felújítása X összeg lenne. Az én fizetésem ennek egy y hányada havonta, abból is csak z osszeget tudok felretenni erre q célra, mert a többiből élünk.

2024. ápr. 19. 16:10
 16/23 anonim ***** válasza:
69%
5 Kérdező 2 azaz 2 évig mosogattam mosdóban-mert nem tudtuk megvenni a konyhabútort (később lett, de csak a fele, utána meg eladásra került az ingatlan), mellettünk több pici gyerek-igaz vadonatúj ház. És ezt a hisztériát amit a barátnőd leművelt, soha egyetlen egyszer sem csináltam. Sem semelyikünk, hanem alkalmazkodtunk a helyzethez, aminek a család-gyerekek nem látták kárát. Ez a némber-mert jobb szó nincs rá-követelőzni tud, teremteni nem, és mással akarja elvégeztetni a dolgokat, amiket ő akar "élvezni". Az első ilyen előadás után vágtam volna ki ha férfi lettem volna-de nő vagyok-az ajtón kivülre. Szó szerint. Ahelyett, hogy megköszönné, hogy van hová lehajtani a fejét, és együtt közös életet tudsz nyujtani neki. Pióca, jobb szó nincs rá.
2024. ápr. 19. 16:33
 17/23 anonim ***** válasza:
38%
Ha úgy érzed, hogy menni fog, házasodjatok össze, és rögtön felvehetitek a "babavárót." Az 10 millió. Aztán majd jön a többi is.
2024. ápr. 19. 16:34
 18/23 anonim ***** válasza:
69%

16+

"Félek,hogy emiatt szakítani fog velem,mert elfogy a türelme."

A legjobb dolgot ekkor tenné-neked. Ennél csak jobb embert fogsz találni.

Hisztériázni mindenki tud-már ha akar, de teremteni és ahhoz tenni-kevesen.

2024. ápr. 19. 16:36
 19/23 anonim válasza:
58%

Igaza van es sem laknek putriba. De szerintem nem illetek ossze. Te lathatoan evek ota elvagy a putriba, es evek ota nem tudtal venni egy normalis szekrenyt, vagy egy konyhat csinalni o ennel tobbet akar es ezzel nincs semmi baj.

Keress egy olyat aki elvan a putriba veled, mert melletted nem lehet haladni. Ez a lany haladni akar, de melletted nem fog.

Kicsit tul oszinte voltam, de vedd eszre magad.

2024. ápr. 19. 16:52
 20/23 anonim ***** válasza:
100%

Én az asztalosmesterség fortélyait hívnám segítségül. Megterveznék valami szép bútor szettet, bevonva a királykisasszonyt, elmennék egy fűrésztelepre, egy barkácsáruházba aztán leszabnám a lapokat és összerögzíteném őket.

Vagy megnézném, hogy nincsenek-e használtan, amik passzolnak pl.:

[link]

Némelyikért még lehet, hogy fizetnének is, hogy elvidd. Kisteherautót lehet bérelni.

2024. ápr. 19. 17:09
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!