Az ország tehet arról, hogy a fiatalok nem viszik semmire?
Akkor ki lehet menni külföldre, ahol ezért a munkáért minimum dupla fizetés jár, mint itthon.
Mindig van választás!
Igen, mert a CSOK miatt direkt felverték az árakat, így sokan soha nem jutnak lakáshoz, így albérletbe kényszerülnek, és túlkínálat van bérlőből, akkor annyit kérnek el, amit nem szégyellnek.
Így van az, hogy sok ember, aki nem is dolgozik, hanem lakáskiadásból él, jobban él, mint az aki dolgozik.
Ez a jelenlegi rendszer lényege.
Vannak a szolgák és az urak, és az urak mindig elmennek szavazni, a szolgákat meg behülyítik, a többség meg alapból hülye így nehéz dolguk sincs a propagandával.
#22 Szerinted más országból nem mennek ki azok, akik nem tudnak a saját országukban boldogulni? Illetve, azt gondolod, hogy a helyiek közül senki sem dolgozna ilyen helyen?
Lehet, most személyeskedni fogok, de te neked milyen végzettséged van/mit dolgozol, hogy ilyen magas lóról írsz? Esetleg már kint élsz külföldön?
Diplomás ember vagyok, nettó 300 ezret kapok havi szinten. (A 17-es kommentet olvasd el, az is enyém.)
Itt élek Magyarországon.
Ja, szerintem is felesleges rinya, hogy te nettó 300 ezerért dolgozol, a NER meg 100 millió dollárért vesz új yachtot, ahol mehet a kokó&krvák amíg más vár a sürgősségin levágott kézzel hat órája egy olyan kórházban, ahol kb a puszta levegőtől már elfertőződik a seb.
Ekkora fizetéssel osztod az észt és még te szólsz be nekem, hogy “sajnálom ha aljamunkát végeztek”, mikor nem is tudom mikor dolgoztam utoljára ennyi pénzért, hát bocs, hogy neked is jót akarok. Tényleg, valóban, az lenne az intelligens hozzáállás, hogy mindenki befogja a pofáját és csendben végignézzük, ahogy mindenki megfullad körülöttünk, aki nem volt olyan szerencsés, mint mi.
Végül is ha nekem van pénzem magánkórházra, akkor nem baj, ha a haverom anyját nem kezelik és meghal, majd megvigasztalom utána.
Figyelj, nem én szóltam be neked az idézett részt. Az más volt.
Bocsika, de én ennyiből is tudok úgy félre tenni, hogy tavaly Dominikán nyaraltam egy hetet a párommal. Nem nélkülözöm, megveszem, amit szeretnék. Nem iszok alkoholt, nem cigizem, nincs hitelem, nincs autóm. Én ezt az összeget nyaralásra költöm, amit más az előbb felsoroltakra.
Neked hiánygondkodásod van. Soha nem jó neked az, ami van, ezért soha nem is leszel elégedett és soha semmire nem is lesz pénzed.
Neked meg valami “kitöltöm a részeket valamivel amit hiszek” gondolkodásod van, mert még mindig nem arról szól a mondanivalóm, hogy NEKEM mim nincs, mert nekem többnyire mindenre van pénzem továbbra is.
Képzeld, én meg szoktam alkalmanként alkoholra költeni amikor barátokkal összeülünk, megveszek néha valami szirszart ami épp kell, van saját lakásom, autó nincs mert nagy szükségem nincs rá a belváros szélén, de van húszezer előfizetésem a neten minden szarra amit használok, van félmilliós telefonom, normális kajákat eszem ÉS emelett el tudok menni nyaralni is egy hétre, vagy esetleg befizetni magam egy képzésre, vagy kölcsönadni a tesómnak hipphopp, hogy persze, menjen csak ki a Szigetre, érezze jól magát, vagy csak úgy általánosságban sorolhatnám még a hétköznapi dolgokat, amik nekem teljesen alapok, mert emellett is van félretett pénzem, miközben azt látom másnál, hogy inkább hat különböző helyen veszi meg a háztartásba a dolgait, mert úgy spórol talán 1500 forintot és általánosságban úgy él 30+ évesen is, mint én régen 20 évesen. És nem, nem olyan emberek, akik elisszák meg elbulizzák a pénzüket.
Vedd már észre, hogy ez a beszélgetés nem rólam szól. Nekem nincsenek anyagi gondjaim, csak nem gondolom azt, hogy én vagyok az etalon és mindenki más hülye, akinek nem megy az ami nekem igen.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!