Az ország tehet arról, hogy a fiatalok nem viszik semmire?
"Ezt annyira szeretem, mikor valaki azzal jön hogy ha nem fizet a szakmád keress mást."
Ettől még a tény az tény marad. Ha az egyén elégedetlen a fizetésével, akkor keressen olyan szakmát amiből meg tud élni. Mást nem nagyon tud tenni.
Lehet azzal jönni, hogy ki vinné el a szemetet, nyilván a kukás sem azért lesz kukás, mert annyira fontos számára a társadalmi felelősségvállalás, hanem azért, mert nem vették fel máshova.
12# Igen, és? Előbb-utóbb márpedig el fogunk jutni oda, hogy senki nem lesz kukás, mikor Tiktokon rózsakunyerálással is megkeresel egy minimálbérnyi összeget. Majd amikor tényleg minden második ember a szórakoztatás valamilyen formájából fog inkább megélni mert szarul keresni azzal is lehet de legalább nem a szart kell érte lapátolni, akkor lehet pislogni, ki viszi el a szemetet.
Sírtok mindig, hogy jajj mindenki naplopásból akar manapság megélni, nem akar senki tanulni, de, ugyanannyi ember akar most is tanulni mint amennyi régen, csak most nől fel az a generáció, amelyikben a nem tanulóknak nem a kulimunka lesz az egyetlen opciója. :D
#13 Le lehet pontozni, meg lehet ezen vergődni, ettől még a tény az tény marad: Senki nem kényszerít benneteket, hogy ti csak "alja" munkát végezzetek. Az 100%-ban csak és kizárólag rajtatok múlik, hogy ennyire viszitek.
Lepontozhattok, vergődhettek, tény, hogy ezek a munkák alul vannak fizetve. Ettől még a választás 100%-ban a ti kezetekben van. Az, hogy nem éltek vele, már a ti bajotok.
14# Sehol nem mondtam, hogy én aljamunkát végeznék. :) Csak látom a tendenciákat és meg is értem, miért nem akarnak mások aljamunkát végezni.
Én én speciel rohadtul nem akarom, hogy mindenki alternatív módokon szerezzen pénzt miközben a város belefullad a szemétbe. Senki nem mondja azt, hogy ne az egyénen múlna a dolog, én azt mondom, hogy a szar melókat is fizessék meg annyira, hogy ne legyen jobb opció a naplopás!
Oké, hogy most itt hisztizel, és ezzel elérsz bármit is? Ebben az országban mindenki tudja, hogy rabszolgabérért dolgoznak az emberek. Most én is hisztizhetnék, hogy diplomásként a szakmám miért csak havi nettó 300 ezret ér?! Mivel a munkámat szeretem, nem fogok váltani. Párommal ketten nagyon jól élünk, ő is ennyit keres nem diplomásként a kereskedelemben. Hitel nincs, van saját lakás.
Ebben az országban az is a baj az emberekkel, hogy az igényeik k..rva nagyok, amit a fizetésük nem fedez. Ezért van annyi sírás, miközben, szerintem jó lét van ebben az országban, mert már lassan több lesz az autó, mint ember hazánkban. Mert egyesek szerint cink, ha nincs autód, ami nem a munkábajáráshoz kell, cink, ha nincs fél milliós telefonod...stb.. ja, és cink nem hulla részegre leinnod magad minden hétvégén.
Akinek a fizetése nem fedezi az igényeit az igenis váltson munkát, vagy ha nem, az igényeit adja lejjebb.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!