Kezdőoldal » Emberek » Egyéb kérdések » Csak engem irritál ennyire az...

Csak engem irritál ennyire az autóforgalom?

Figyelt kérdés
Tudom, tudom, manapság az autó már alap, nem normális aki gyalog megy valahova, de kicsit túlzásnak érzem ami ezzel kapcsolatban folyik. Én sokat szoktam a lakóhelyem környékén gyalog mászkálni, és egyszerűen kezd az őrületbe kergetni, hogy bármikor bárhova megyek, a legkisebb mellékutcában se lehet úgy átmenni az út túloldalára hogy ne jöjjön legalább 1 autó valamelyik irányból. Valahol át se lehet menni, zebra nincs, autók szakadatlan jönnek mindkét irányból. Zebrán szintén folyton azon kell vacillálni, el fognak-e ütni, mert mindig jön valami. Ha lámpás zebra van, akkor is valamelyik irányból biztos jön autó, hiába zöld a lámpa, és tolnak le az útról, át se ér az ember, nyomják neki mint az őrült, biztos mindig mindenki siet valahova...És ez csak Nyíregyháza, magyar viszonylatban sem nagy város, el sem tudom képzelni nagyobb városokban mi folyik, bár lehet ahol több a gyalogos ott könnyebb is nekik.
márc. 13. 13:24
1 2
 11/16 A kérdező kommentje:
Nem is lenne gond ha ezt betartanák: "járművel várakozni csak az erre kijelölt területen szabad." De így, hogy az úttest mindkét oldalán sorakoznak a kocsik, és még indokolatlanul át is hajt valaki, elég nehéz gyalogosan közlekedni.
márc. 13. 14:49
 12/16 anonim ***** válasza:

Ezzel egyetértek.

A parkoló autót a legkönnyebb megbírságolni, szóval ha erre rámozdulnak a közterületesek, akkor egyszerűen megoldható lenne. Persze kérdés, van-e megfelelő számú parkolóhely kijelölve.

Mindenképpen az önkormányzatnak kéne lépnie: vagy kellő számú parkolóhelyet kialakítania, vagy ha van elég, akkor bírságolással rákényszeríteni az autósokat, hogy azokat használják, vagy ha nem oldható meg kellő számú parkolóhely létesítése, akkor mégiscsak járdát kéne építeniük.

márc. 13. 15:18
 13/16 anonim ***** válasza:
Attól még, hogy lakó - pihenőövezet, behajthat az autós, mégis hogy menne haza kben? Fekvőrendőrön persze, hogy 20-szal megy, mégis hogy kellene? Több az autó, ez tény, amikor mindenki helyben dolgozott, elég volt 1 családonként, most meg ahányan mennek, annyifelé.
márc. 13. 15:53
 14/16 anonim ***** válasza:
100%
Ha meg felmész a gyalogjárdára, ott a bicikliseket kell kerülgetni, mert az srm oda való. Hol közlekedjünk gyalog? A tetőn??
márc. 13. 21:28
 15/16 anonim ***** válasza:
Kedves 14-es, gyalogos helye a járdán van, a biciklisé meg nem.
márc. 14. 06:47
 16/16 anonim ***** válasza:

Én is így vagyok. A lakhelyemen nincsenek járdák (kivéve 2 utcában, de ott végig parkolóként használják), és nagyon szűkek az utcák, napi szinten majdnem elütnek. A főúton meg nagy az áthaladó forgalom, az átlag tempó olyan 80 körül van (a házunk előtt van egy kijelzős “lassíts” sebességmérő, ott látom mennyivel jönnek, nem a kisujjamból szedem)

Utálom az egészet.

márc. 14. 16:41
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!